Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


17 Ιουνίου 2024

Ο ανασχηματισμός έγινε, οι αδυναμίες αναδείχθηκαν και παραμένουν …

Οι πολίτες περιμένουν από ένα ανασχηματισμό να εκπλαγούν θετικά και να αρχίσουν να σκέπτονται ότι τα πράγματα θα πάνε καλλίτερα. Και θα δουν επί τέλους να δρομολογούνται  και να αρχίσουν να φέρνουν αποτελέσματα και να δημιουργούν θειικές προοπτικές προβλήματα που ταλανίζουν τη καθημερινότητα.
 
Η νέα προσπάθεια του πρωθυπουργού, που λέει ότι έλαβε υπόψη του το μήνυμα των ευρωεκλογών, δε δημιούργησε προσδοκίες, αλλά μάλλον άφησε ουδέτερη γεύση (στη καλλίτερη των περιπτώσεων) και νέα αναμονή από τους πολίτες για να δουν μεταβολές προς την επιθυμητή κατεύθυνση,
 
Οι μισοί υπουργοί έμειναν στη θέση τους και οι νέοι που εισήλθαν στο τεράστιο κυβερνητικό σχήμα δεν εμπνέουν. Μακάρι να αποδειχθεί ότι είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις.
 
Διαπιστώνεται για ακόμα μια φορά ότι η δεξαμενή των νέων και ικανών στελεχών σε εφεδρεία είναι μάλλον ρηχή και κανείς δεν έχει σχέδιο ούτε και ενδιαφέρον να δρομολογήσει εξελίξεις στην δημιουργία νέων ικανών στελεχών, σύγχρονου προφίλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου