Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


2 Ιουνίου 2024

Αντιπυρικές ζώνες σε δασικές εκτάσεις φτιαγμένες από αμπέλια …

Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο καταγράφει καλές πρακτικές μεσογειακών χωρών στη γεωργία και τη δασοπονία, ενώ οι πληροφορίες είναι προσβάσιμες διαδικτυακά σε επιστήμονες, αγρότες, ερευνητές κ.ά.

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ.

Αμπελώνες που μπορεί να λειτουργούν ως ζώνες προστασίας σε αγροτοδασικές εκτάσεις απέναντι σε πυρκαγιές. Τοπία στην ύπαιθρο με εικόνα μωσαϊκού, με πλούτο διαφορετικών καλλιεργειών και δέντρων, που επιβραδύνουν ή και εμποδίζουν το πέρασμα του πύρινου κύματος. Ζώνες αγροδασοπονίας, με ποώδη φυτά, γεωργικά ή λιβαδικά, ανάμεσα σε δασικές εκτάσεις συμπληρώνοντας ή αντικαθιστώντας τις «κουρεμένες» αντιπυρικές ζώνες. Καθώς οι δασικές πυρκαγιές –και ειδικά οι μεγάλες– γίνονται όλο και πιο συχνές στις μεσογειακές περιοχές λόγω κλιματικής κρίσης, αναζητούνται πιο μόνιμες και ουσιαστικές παρεμβάσεις, αφού το βάρος πρέπει να δοθεί στην πρόληψη, η οποία δεν περιορίζεται στον αναγκαίο καθαρισμό των δασών … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 01.06.2024 • 17:04).


Όταν οι αρμόδιοι αποκτήσουν επιστημονικές γνώσεις το συζητούμε και στην Ελλάδα.

Προς το παρόν οι κινήσεις είναι στην πεπατημένη, σπασμωδικές, για τα μαύρα μάτια. Όταν έχουν βρει τους δικούς τους εργολάβους, όταν το πράγμα φθάσει στο απροχώρητο, ενώ το αποτέλεσμα είναι μηδαμινό, όπως αποδεικνύεται από τις μεγαλύτερες κάθε φορά ανάστροφες και απώλειες.

Στο τέλος πάντα φταίει η κλιματική κρίση, η ένταση των φαινομένων, η Φύση.

Οι αρμόδιοι ατάραχοι απολαμβάνουν τους μισθούς μη εργαζόμενοι, χωρίς να είναι κανείς υπεύθυνος. Η Δικαιοσύνη όταν το πράγμα φθάσει σε αυτή κωλυσιεργεί μονίμως και κανένας δε κρίνεται υπεύθυνος. Κανένας δεν υφίσταται την παραμικρή συνέπεια. ΄Όλοι πολιτικά τέκνα, κομματικά εξαρτήματα και πάντοτε στη ζεστή αγκαλιά της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ελλάς το μεγαλείο σου. Αλλά κάποτε πρέπει και εσύ να ξυπνήσεις …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου