Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


10 Αυγούστου 2024

Ιδιωτικά σχολεία: Αυξημένο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές …

Έντονη κινητικότητα από εγχώρια και διεθνή κεφάλαια για εξαγορά εκπαιδευτηρίων
 

Το τοπίο στην ιδιωτική εκπαίδευση της Ελλάδας αλλάζει, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για ιδιωτικά σχολεία με αποτέλεσμα να προσελκύεται το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ηδη εγχώρια και διεθνή κεφάλαια έχουν επενδύσει στην εξαγορά γνωστών ιδιωτικών σχολείων, με το επίκεντρο να βρίσκεται στην Αττική και την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» από στελέχη της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καταγράφεται έντονη κινητικότητα στον χώρο. Ενδεικτικά, διεθνές σχολείο στη Θεσσαλονίκη εξαγοράστηκε από αγγλικά επενδυτικά κεφάλαια. Επίσης, στην Αθήνα πουλήθηκε εκπαιδευτήριο που εστιάζει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγείο και δημοτικό), ενώ προ ημερών η εταιρεία Olympus Επενδυτική Α.Ε., που ελέγχεται από τον πλοιοκτήτη Βασίλη Λαλιώτη, εξαγόρασε το 89% των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα. Την ίδια στιγμή, ο εφοπλιστής Γεώργιος Προκοπίου προχώρησε στην εξαγορά 4 οικοδομικών τετραγωνικών στο Ελληνικό, στο οποίο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτήριο (με ανάπτυξη πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας) με διεθνές πρόγραμμα σπουδών … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,  07.08.2024 • 15:59).

Μας εκπλήσσουν θετικά αυτές οι εξελίξεις. 

Αφού η επιτελική, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν αναθέτουν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε πρώτη τουλάχιστον φάση στις Περιφέρειες, αφού καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βάλλει με τους αριστερούς χουντοσυνδικαλιστάδες, αφού κανένας γονέας δεν κινητοποιείται για να δρομολογηθούν σοβαρές εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης που αφορά τα παιδιά τους και το μέλλον τους, επέστη πλέον ο καιρός να ασχοληθούν σοβαρά, είτε με σκοπό το κέρδος τα επενδυτικά κεφάλαια, είτε σοβαροί και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια επιχειρηματίες. Με σκοπό, αλλά και την ελπίδα να περάσει σε η εκπαίδευση στις δύο πρώτες βαθμίδες των ελληνοπαίδων σε σοβαρά χέρια [ΣΣ: Ίσως η πρώτη νεότερη επιτυχημένη προσπάθεια είναι αυτή του εφοπλιστή καπετάν Παναγιώτη Τσάκου να ιδρύσει το πρώτο μη κερδοσκοπικό ναυτικό Λύκειο TEENS το 2018, γυμνάσιο στη Χίο και τη πρώτη ιδιωτική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού TEENS, που ανοίγει τις πύλες της το Σεπτέμβριο του 2024. Γνωστή είναι επίσης και μακροχρόνια και επιτυχής  ενασχόληση του Ιδρύματος Ευγενίδου με την εκπαίδευση στελεχών της ναυτιλίας]. 

Αυτό ίσως να είναι το έναυσμα για περισσότερες και μεγαλύτερες ανακατατάξεις στο χώρο της εκπαίδευσης και να δούμε επί τέλους κινητικότητα, νέες δυνατότητες, νέες ευκαιρίες και σοβαρούς προβληματισμούς εκ μέρους των κυβερνήσεων και των ταγών της χώρας. Ναι, ναι αυτών που αδρανούν επί δεκαετίες και ίσως τώρα προκληθούν να ασχοληθούν σοβαρά ή να αποχωρήσουν εντελώς από το πεδίο. 

Ας ευχηθούμε ότι κάτι καλό θα προκύψει και το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα θα απογειωθεί …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου