Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


15 Αυγούστου 2024

Τηλεϊατρική: κατά τη κυβέρνηση και όσους την απομυζούν χωρίς αποτέλεσμα …

Το κείμενο που ακολουθεί αλιεύθηκε από την ηλεκτρονική έκδοση στη εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ της Παρασκευής, 9 Αυγούστου 2024 11:36 και το άρθρο «Γκάζι» στον e-μετασχηματισμό του Δημοσίου».

«… Το έργο της τηλεϊατρικής ολοκληρώνεται το 2025 και αφορά την επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής στις 1η, 3η, 4η, 5η, 6η και 7η Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός συστήματος, επιπρόσθετα του υφιστάμενου και σε άμεση διασύνδεση μαζί του ως προς την προμήθεια επιπλέον περιφερειακού εξοπλισμού και υπηρεσιών.

Θα αποτελείται, μεταξύ άλλων, από 305 νέους Σταθμούς Τηλεϊατρικής Ιατρού – Ασθενούς (ΣΤΙΑ), που θα εγκατασταθούν σε συγκεκριμένες Υγειονομικές Δομές σε όλη τη χώρα, 35 νέους Σταθμούς Τηλεϊατρικής Ιατρού Συμβούλου (ΣΤΙΣ) και 5 Εκπαιδευτικούς Σταθμούς Τηλεϊατρικής, που θα ενσωματώνουν λειτουργίες ΣΤΙΣ και ΣΤΙΑ, θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά κέντρα για τους νέους χρήστες του συστήματος και θα εγκατασταθούν στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας.

 Όπως αντιλαμβάνεται ακόμα και ο ποιο καλοπροαίρετος πολίτης δεν πρόκειται για αναβάθμιση η έστω προσπάθεια ανάταξης και διευκόλυνσης των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς και πρωτίστως υποστηρικτικών υπηρεσιών στους ιατρούς και το άλλο προσωπικό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας, αλλά για πετάμενα και πάλι χρήματα για αγορά εξοπλισμού και νέων ευκαιριών απομύζησης των κρατικών κονδυλίων προς όφελος των τρωκτικών που λυμαίνονται σχεδόν από ανέκαθεν το δημόσιο. 

Αν η κυβέρνησης διαφωνεί και θέλει να διαμαρτυρηθεί για τα γραφόμενα μας ας δημεύσει τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα αυτού που αποκαλεί Τηλεϊατρική, τις δαπάνες που έχουν  συσσωρευθεί από το 1994 (ορόσημο της προσπάθειας του υπουργείου Υγείας να εγκαταστήσει δίκτυο Τηλεϊατρικής σε Κέντρα Υγείας  – βλέπετε αναρτήσεις Ημερολογίου Απλά και Κατανοητά), τον αριθμό των μονάδων υποστήριξης και την οργάνωσή τους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει κατάλληλα εκπαιδευτεί και τα συμπεράσματα  που έχουν υποβληθεί στην πολιτική ηγεσία για το μέλλον του συστήματος Τηλεϊατρική. 

Λυπούμαστε αλλά γνωρίζοντας από μέσα το τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Υγείας και των υπηρεσιών της δημοσίας διοίκησης, ως πρωτοπόρος που εργάστηκε για την ανάπτυξη των υπηρεσιών Τηλεϊατρικής στην Ελλάδα από το 1998, είμαστε πεπεισμένοι ότι τίποτε τέτοιο δεν υπάρχει. Υπάρχουν απλά μισθοδοτούμενοι άεργοι και τιτλούχοι, αλλά κανείς ιατρός πρωτίστως και ασθενής, αμέσως ή εμμέσως, δεν επωφελείται από τις σύγχρονες τεχνολογίες. Τα ελικόπτερα διακομιδών πάνε και έρχονται, χρήματα πετιούνται χωρίς έλεγχο και αποτελέσματα και το αθέατο κράτος των επωφελουμένων άσχετων εξακολουθεί να είναι στο απυρόβλητο και να σιτίζεται εις βάρος όλων μας. 

Είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου αρμοδίου ή άλλου να εξηγήσουμε περαιτέρω τις θέσεις μιας, τις απόψεις μας και τις εμπειρίες μας …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου