Οι δείκτες αυτοί προέρχονται από αξιολογήσεις περισσότερων από 30 think tanks, διεθνών οργανισμών και ιδιωτικών εταιρειών –στη φετινή αξιολόγηση αξιοποιήθηκαν 35 τέτοιες πηγές– και συχνά αποτελούν «μπούσουλα» για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, όπως για παράδειγμα η υλοποίηση επενδύσεων σε μια χώρα.
Βελτίωση, αλλά όχι σημαντική, έχει επέλθει σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της διαφθοράς ... (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 09.11.2024 • 23:41).
Φυσικά μόνον η επιτελική κυβέρνηση δε βλέπει την πραγματικότητα και επαίρεται ότι Ελλάς είναι Όαση και σε λίγο Παράδεισος. Υστερούμε δραματικά σε αυτό που ονομάζεται ποιότητα ζωής. Ωστόσο τέτοιες λεπτομέρειες δεν μπορούν να απασχολούν μια επιτελική κυβέρνηση που δίνει καθημερινό αγώνα και μάλιστα τιτάνιο για μια ευημερούσα κοινωνία. Εξαιρετικό αποτύπωμα αυτού του γεγονότος διαπιστώνει κανείς από την ποιότητα των διαδραματιζομένων εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου ή αλλέως της Βουλής των Ελλήνων!
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν τα σαΐνια (κυριολεκτικώς
χωρίς ειρωνεία), μπορούσαν να μας πουν πόσα χρόνια βρίσκεται πίσω η Ελλάς και η
Ελληνική κοινωνία σε σχέση με τις χώρες που διεκδικούν τις πρώτες θέσεις της αξιολογήσεως
του ΟΟΣΑ. 20, 30, 50;
Να ρωτήσουμε την πνευματική ελίτ της χώρας ποια είναι η γνώμη της; Θα μας ρωτήσετε που θα τους βρούμε; Μάλλον θα πρέπει να πάρουμε σβάρνα της καφετερίες, τα πολιτικά γραφεία βουλευτών και υπουργών και τα κόμματα …
ΥΓ: Η πολιτική των επιδομάτων, των πάσων/pass κάθε είδους και των
ενισχύσεων εν όψει Χριστουγέννων και άλλων δύστροπων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν
κοινωνικές ομάδες, είναι δείγμα οπισθοδρόμησης, πολιτικών «πατερούλη» και
ομολογία οπισθοδρόμησης …
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου