Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


17 Νοεμβρίου 2024

«Γνωρίζουμε ποιες περιοχές της Αττικής θα πλημμυρίσουν σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου» …

Το 26% του υδατικού διαμερίσματος της Αττικής συγκαταλέγεται σε Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας και ενώ περισσότερο από το 90% των ρεμάτων της είναι υπογειοποιημένα, γεγονός που ενισχύει τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. Ποιες είναι οι 14 «κόκκινες» περιοχές



Εκατοντάδες νεκροί, αμέτρητα σπίτια κατεστραμμένα και μια πόλη πνιγμένη στη λάσπη. Οι συνέπειες της πλημμύρας που έπληξε τη Βαλένθια την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, ήταν καταστροφικές. Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής έγινε ξανά εμφανής, αφού η πόλη της ανατολικής Ισπανίας δέχθηκε μέσα σε λίγες ώρες ένα πολύ μεγάλο ύψος βροχής. Η περίπτωση της Βαλένθια, όμως, προκαλεί έντονη ανησυχία και σε ό,τι αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής. Η συντριπτική πλειονότητα των ρεμάτων στο λεκανοπέδιο είναι πλέον υπογειοποιημένα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Κ» ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, αγρονόμος – τοπογράφος μηχανικός, μέλος του συλλόγου πολιτών υπέρ των ρεμάτων «Ροή» και μέλος της ομάδας «Γεωμυθική» που πραγματοποιεί εδώ και περίπου δέκα χρόνια αυτοψίες σε υπόγεια τμήματα των ρεμάτων της Αττικής, η Αθήνα «είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τη Βαλένθια» … Στις Ζώνες υψηλού κινδύνου, Βάσει όσων αναγράφονται στην 1η αναθεώρηση του σχεδίου διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας των λεκανών απορροής ποταμών του υδατικού διαμερίσματος Αττικής, που δημοσιεύθηκε στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, ως Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας ορίστηκαν περιοχές που αποτελούν το 26% επί του συνόλου του υδατικού διαμερίσματος της Αττικής. Μεταξύ αυτών είναι και η περιοχή των Μεσογείων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 09.11.2024 • 16:04).
 

Ναι αλλά στην περιοχή έχουν ξεκινήσει αντιπλημμυρικά έργα από το 2020, κόντρα στην Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία προστασίας του Περιβάλλοντος, με πρώτο θύμα τον αρχαίο ποταμό Ερασίνο (αμιγώς αγροτική περιοχή χωρίς οικισμούς και υποδομές) και το Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας. Και στις 2 περιπτώσεις κινητοποιηθήκαν κάτοικοι και φορείς και κατάφεραν να αναγνωρίσει τις παρανομίες και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων -  χρηματοδότης των έργων (τρομάρα της), αλλά η επιτελική κυβέρνηση επιμένει πεισματικά και παραλόγως. 

Υπάρχουν σχέδια και για άλλα 16 ρέματα στην Ανατολική Αττική για τα οποία δεν υπάρχουν οριοθετήσεις και προφανώς είναι βορά στην διαπλοκή, την παρανομία και τις αυθαίρετες κατασκευές.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου