Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


13 Μαρτίου 2025

Αν ήμουν Μητσοτάκης … θα σκεπτόμουν σοβαρά αυτά που μου προτείνουν …

Έχω μπροστά μου δυο ακόμα χρόνια διακυβέρνησης της Ελλάδος.

Δεν θε επιχειρούσα να παραμείνω στο τιμόνι για μια ακόμα τετραετία. Οι προοπτικές να είναι η ΝΔ πρώτο ακόμα, είναι μεγάλες, αλλά το πιθανότερο είναι να μην έχει την πλειοψηφία. Άρα θα υποχρεωθεί να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας.

Με το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα και την ανθρωπογεωγραφία του πολιτικού συστήματος αυτό θα είναι λογικά ανέφικτο έως αδύνατον. Το πιθανότερο είναι η χώρα να εισέλθει σε περίοδο αστάθειας και άρα αυξημένων γεωπολιτικών προκλήσεων και ίσως επικινδύνων εξ ανατολών καταστάσεων.

Θα φρόντιζα να κάνω ότι καλλίτερο μπορούσα ως κυβέρνηση τα δύο επόμενα χρόνια και μετά θα επεδίωκα, αν αντέχουν οι δυνάμεις μου και έχω ακόμα βλέψεις για πολιτική διαδρομή, να αναζητήσω επιτελική θέση στα ευρωπαϊκά, ΝΑΤΟϊκα, ή άλλους διεθνείς οργανισμούς όπως ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΗΕ, …. Από ένα τέτοια θέση και πάλι θα μπορούσα να συνδράμω και να ωφελήσω τη χώρα μου.

Φεύγω ...

Τι θα έκανα τα 2 επόμενα χρόνια λοιπόν στην Ελλάδα ως πρωθυπουργός και αφού δεν θα είχα το άγχος της επανεκλογής; Ιδού ένας πρώτος δεκάλογος:
1. Θα κατέγραφα και θα αναδιέτασσα τη δημόσια διοίκηση
2. Θα καταργούσα την εκτός σχεδίου δόμηση
3. Θα εφάρμοζα καθολικά το Κτηματολόγιο
4. Θα ολοκλήρωνα χωροταξικά και πολεοδομικά σχέδια παντού
5. Θα έθετα σε εφαρμογή πρόγραμμα συρρίκνωσης του τέρατος των Αθηνών, με παράλληλη ανάπτυξη περιφερικών κέντρων οικονομικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων
6. Θα δημιουργούσα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, με στόχο να καλυφθούν οι σύγχρονες και αποτελεσματικές μεταφορές για πολίτες και εμπορεύματα. Θα προωθούσα επίσης τη δημιουργία υποδομών για την ποιότητα ζωής όλων μας
7. Θα ανέπτυσσα την πολεμική βιομηχανία σε επίπεδα πρωτοφανή, σε συνεργασία με χώρες τις ΕΕ, των ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Κίνα, …
8. Θα έκανα ότι είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες και οι νεοφυείς επιχειρήσεις. Θα δημιουργούσα κέντρα αριστείας και θα αναδιέτασσα τις πανεπιστημιακές μονάδες με καταργήσεις ή συνεργασίες σε τομείς μεγάλου ενδιαφέροντος. Δεν θα τα άφηνα να λειτουργούν όπως σήμερα, αδιάφορα και συντεχνιακά. Θα έθετα τις βάσεις για να ανακτήσουν τα πανεπιστήμια της χώρας τη χαμένη αίγλη τους και την αποτελεσματικότητά τους, με διεθνείς συνεργασίες, προσκλήσεις σε επιστήμονες του εξωτερικού Έλληνες και ξένους και θα αντέγραφα τις καλές πρακτικές των επιτυχημένων και εμβληματικών πανεπιστημίων χωρών σε ενάρετο κύκλο
9. Θα προήγαγα δραστηριότητες και ρυθμίσεις υπέρ του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού
10. Θα καταργούσα και θα επανίδρυα την Πρόνοια. Θα έστρεφα την προσοχή μου στο δημογραφικό, στην ποιοτική εκπαίδευση, το Περιβάλλον, τα πλούσια ελληνικά οικοσυστήματα και τον φυσικό πλούτο της χώρας

Περιορίζομαι τώρα σε αυτά τα δέκα θέματα. Δε γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός. Φαντάζομαι ότι κανείς άλλος από τους συμβούλους και τους συνομιλητές του, δεν του μιλά με αυτό τον τρόπο. Ελπίζω να κάνω λάθος.

Στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά κατά καιρούς έχουμε κάνει προτάσεις απαραίτητες για τη δρομολόγηση της Ελλάδος σε ένα δρόμο προς ενάρετο κύκλο. Τις έχουν αγνοήσει πολλές κυβερνήσεις και ποτέ δεν έκαναν ή δε διαμόρφωσαν καλλίτερες προτάσεις και κυρίως δε δρομολόγησαν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Είμαστε στη διάθεση της επιτελικής αν θελήσει να ακούσει τους πολίτες. Πρωτίστως δημιουργώντας μηχανισμούς που θα ενθαρρύνουν τους πολίτες προς σχολιασμό, επισημάνσεις, ιδέες, προτάσεις. Ένα είδος συμμετοχής και αναγνώρισης του ρόλου των πολιτών και της κοινωνίας στις αναγκαίες πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές ανάγκες τις χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου