Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


4 Μαρτίου 2025

Πρωτοβουλία Στάρμερ για το Ουκρανικό … και διχογνωμίες …

…· Πραγματοποιήθηκε η σύνοδος που κάλεσε ο πρωθυπουργός του ΗΒ για το Ουκρανικό. Σύνοδος υψηλού συμβολισμού και με φόντο την αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Λάνκαστερ Χάους οι ηγέτες 15 χωρών και ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. 



Η σύνοδος, που συγκαλείται εν μέσω εντεινόμενης πίεσης προς το Κίεβο για διαπραγματεύσεις, αναμένεται να χαράξει τις επόμενες κινήσεις στον πόλεμο που διαρκεί πλέον περισσότερο από τρία χρόνια Συμμετείχαν 15 ηγέτες. «Πρέπει να αποφύγουμε τον κίνδυνο διάσπασης της Δύσης» δήλωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, την οποία υποδέχθηκε ο Βρετανός ομόλογός της, Κιρ Στάρμερ. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 02/03/2025).                      

Είναι ίσως ενδιαφέρον να εξηγήσει ο έχων την πρωτοβουλία πρωθυπουργός του ΗΒ γιατί δεν προσκλήθηκαν όλοι οι ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ. Μήπως προσκλήθηκαν οι ηγέτες χωρών που μετέχουν του ΝΑΤΟ; Ούτε και αυτό ευσταθεί. Προσκληθήκαν μερικοί.

Προσκλήθηκε όμως ο Ερντογκάν; Ο οποίος φρονίμως ποιών έστειλε τον ΥΠΕΞ Φυντάν για να κάνει γνωστές ή καλύτερα να επισημοποιήσει για μια ακόμα φορά τις προκλητικές τουρκικές θέσεις – εμείς τις εκλαμβάνουμε ως προσπάθειες κατάληψης της Ευρώπης χωρίς πόλεμο – και να έχει τη δυνατότητα διαφορετικής τοποθέτησης, ανάλογα με το πως ίσως θα πάνε τα πράγματα στα λημέρια του Τραμπ και των ΗΠΑ.

Πάλι μπίζνες με τους Τούρκους ετοιμάζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τα βρήκαν και για τη Συρία;

Να θυμίσουμε ότι και η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και διαθέτει ισχυρότατη στρατιωτική δύναμη; Και έχει κάνει σοβαρότατες κινήσεις να βοηθήσει όσο μπορεί την υπόθεση της Ουκρανίας, λόγω κυρίως του Κυπριακού και των συνεχών απειλών - βλέπετε casus Belli – κατά της ακεραιότητας της Ελλάδος;

Δύο ημέρες μετά διατυπώθηκαν απόψεις ότι η σύνοδος Στάρμερ ήταν τουλάχιστον άκαιρη, βεβιασμένη και χωρίς ουσία, ενώ μάλλον δε διευκόλυνε καθόλου τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Επίσης η άποψη ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, δε συμμετείχε ως επιλογή του και έπραξε ορθά.

Πάλι θα πρέπει να περιμένουμε λιγάκι ακόμα γιατί οι εξελίξεις φαίνεται να είναι ραγδαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου