Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Να απομακρυνθούν άμεσα οι μόνιμοι από τις δημόσιες θέσεις …

Η «νέα» Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Μουσείων

Φωτορεαλιστική απεικόνιση αίθουσας της «νέας» Εθνικής Πινακοθήκης, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Μια περιεκτική «ματιά» στη «νέα» Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη φάση της επέκτασης των κτηρίων της, «έριξαν» χθες τα μέλη του Συμβουλίου Μουσείων.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης από τη διευθύντρια της Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα και από τον αρχιτέκτονα Γιώργο Παρμενίδη, της μουσειολογικής - μουσειογραφικής προμελέτης, που πήρε ομόφωνα το «πράσινο φως», πολλά ήταν τα ενδιαφέροντα σημεία που σημειώθηκαν. Σε αυτά συναντάμε το μνημειακών διαστάσεων έργο του Παναγιώτη Τέτση «Λαϊκή Αγορά», που θα εκτεθεί στον χώρο της υποδοχής, δηλώνοντας τον δημοκρατικό, «ανοιχτό» χαρακτήρα του Μουσείου, τον ξεχωριστό χώρο των περιοδικών εκθέσεων στο υπόγειο με την τζαμένια οροφή, τη θεαματική ράμπα στο εσωτερικό του πίσω κτηρίου, που θα «ανεβαίνει» τους τρεις ορόφους, δίπλα στην τζαμωτή επιφάνεια, προσφέροντας μια μοναδική θέαση στην πόλη, αλλά και τη διαδραστική πληροφόρηση του κοινού, τις πολλαπλές «αναγνώσεις» των εκθεμάτων, την παρουσίαση για πρώτη φορά του συνόλου των χαρακτικών της συλλογής της Πινακοθήκης. Και όχι μόνον αυτά … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:18:37, Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 18:20).


Έχουμε πολλές μιλήσει (βλέπετε π.χ.  http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3.html) για το έγκλημα της παραμονής εκλεκτών – ανεξάρτητα αν εκτελούν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους – εφ’ όρου ζωής σε δημόσιες θέσεις, απολαμβάνοντας όλα τα προσόντα όταν μάλιστα είναι πολυθεσίτες και λογικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις υποχρεώσεις τους.

Δώστε τόπο στα νιάτα. Δώστε ευκαιρίες και σε νεότερους και ικανούς ανθρώπους να διεκδικήσουν τις πολυπόθητες και λιγοστές αυτές θέσεις και μη μετατρέπετε στις ευκαιρίες αυτές σε ΚΑΠΗ γειτονιάς.

Ντροπή. Πολιτισμός σημαίνει ευκαιρίες και δημιουργικότητα. Όχι εξασφάλιση ημετέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου