Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Χάρης Θεοχάρης: «Τέλος οι δηλώσεις μισθωτών-συνταξιούχων» …

«… Το τέλος της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν μία πηγή εισοδήματος ανακοινώνει σήμερα, μέσω της «Κ», ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
«Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε, δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014», αναφέρει χαρακτηριστικά …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 8 Δεκεμβρίου 2013).

Εμείς δεν συμφωνούμε, αν η είδηση είναι σωστή.

Τα στοιχεία που υποβάλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι προέρχονται από το κράτος και μέχρι τώρα έκαναν κύκλο από το κράτος, στον φορέα απασχόλησης, στον υπόχρεο και μετά πάλι στο κράτος. Μιλάμε για γραφειοκρατικά αριστουργήματα.

Τώρα σταματά ο θεάρεστος κύκλος δεκαετιών και θα παίρνει τα στοιχεία το κράτος από το κράτος.

Λαμπρά.

Ποιος όμως εγγυάται ότι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πρόσθετα εισοδήματα θα τα δηλώνουν;

Το λογικό είναι τα κράτος να στέλνει ηλεκτρονικά τη φόρμα φορολογικής δήλωσης στο υπόχρεο με τα στοιχεία που γνωρίζει, εκείνος να συμπληρώνει τα πρόσθετα στοιχεία – και ακόμα και αν δεν υπάρχουν πρόσθετα – και να υποβάλλει τη δήλωση. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι και ακούραστοι και αδιάφθοροι.

Κάνουμε λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου