Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Νταβούτογλου: Κοινή εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου στην Κύπρο …

«… Την κοινή εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου με την επίλυση του Κυπριακού συνέδεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός λέγοντας «ελάτε να επιλύσουμε το Κυπριακό να εκμεταλλευτούμε από κοινού τον ενεργειακό πλούτο και να συνδέσουμε τις ενδεχόμενες ενεργειακές πηγές με την Ελλάδα μέσω της Τουρκίας».
  
Μιλώντας στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας - Τουρκίας ο Αχμέτ Νταβούτογλου τόνισε πως η σχέση που ενώνει την Τουρκία και την Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική και μίλησε για το «όραμα του» που είναι οι ιστορικές σχέσεις με την Ελλάδα να περάσουν σε άλλο στάδιο και να γίνουν πρότυπο φιλίας όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή αλλά για όλη την Ευρώπη …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:22:06, 05 Δεκεμβρίου 2014 21:33).

Τι ωραία που τα λες εφέντιμ Αχμέτ.

Μας φαίνονται όμως ωραία λόγια σουλτάνων και βεζίρηδων, που ζουν μέσα στα χαρέμια, στα τζαμιά και τα πιλάφια. Όχι στο σύγχρονο κόσμο. Γιατί απλά αγνοείς όλους τους άλλους και τα δικαιώματά τους και γιατί τα θέλεις όλα δικά σου.

Ασφαλώς έχετε ένα σπουδαίο παρελθόν, αλλά όχι και τόσο ειδυλλιακό για τους πολίτες σας και τους λαούς που υποδουλώσατε.

Φαντάζομαι ότι θα κατατρύχεστε και από τις επιρροές, το δυναμισμό και τον πολιτισμό του Βυζαντίου και κατ΄ επέκταση του ελληνισμού. Του ελληνισμού από τον οποίο λογικά δεν μπορείτε να απαλλαγείτε, να εξαρθρώσετε  ή να αποβάλλετε. Άλλωστε πάρα πολλοί από εσάς θα πρέπει να έχουν ελληνικές ρίζες.

Αν πράγματι θέλετε φιλία, συνεργασία και κοινό όραμα για το μέλλον, ας εργαστούμε από κοινού, όχι με φανατισμένους όχλους, λεηλασίες και διώξεις, αλλά αναδεικνύοντας τις κοινές μας αναφορές και τις πνευματικές μας ικανότητες.

Ελπίζουμε να μας ακούσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου