Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ψυχραιμία παιδιά …

Διαβάσαμε το άρθρο «Η απίστευτη καινοτομία του Μουσείου Μπενάκη»
του κ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ, με το παραπάνω τίτλο, στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 31ης Ιανουαρίου 2016.
 Μουσείο Μπενάκη: η αλλαγή στο τιμόνι της διεύθυνσής του έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις.
Ο ποιητής Αντώνης Ζέρβας τάσσεται κατά της επιλογής Ντεκότ.
Βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι σχολιάστηκε (όπως και την προηγούμενη εβδομάδα) το θέμα της επιλογής νέου διευθυντή, του ιδιωτικού και επιχορηγούμενου από το δημόσιο μουσείου, με σημαντική διαδρομή και παρουσία στα πολιτισμικά πράγματα της έρημης πλέον χώρας μας.

Όλα τα επιχειρήματα έχουν αξία και αποτελούν ευκαιρία προβληματισμού μεγάλου αριθμού πολιτών, που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και τις σχετικές δραστηριότητες.

Μας κάνει όμως εντύπωση η ένταση των επιχειρημάτων και η μάλλον η απουσία διάθεσης αυτών που σχολίασαν το γεγονός να υπάρχει μια μικρή έστω πιθανότητα να μην έχουν δίκαιο. Λογικά θα περίμενε κανείς να ακούσει νηφάλια επιχειρήματα και να δοθεί από όλους  εύλογος χρόνος στο νέο διευθυντή να παρουσιάσει το έργο του.

Θα θέλαμε επίσης να αναφερθούν οι σχολιαστές στο γεγονός της διάρκειας της θητείας των επί κεφαλής πολιτιστικών ιδρυμάτων. Συνήθως είναι για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα (βλέπετε το 10ο θέμα στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/11/o.html ), γεγονός που έχει ως συνέπεια νεότεροι και ταλαντούχοι να απομακρύνονται συνεχώς από την Ελλάδα και τα τεκταινόμενα σε αυτή.

Φυσικά δεν περιμένουμε απάντηση από κανένα. Όπως δεν πήραμε και από κανένα μέχρι σήμερα. Οι Έλληνες έχουν πλέον εθιστεί στους μονόλογους και τα δικά τους επιχειρήματα και αδιαφορούν για όλα τα άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου