Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


18 Μαΐου 2021

Μια κινητήρια δύναμη αλλαγών στη δημόσια υγεία ...

Η πανδημία COVID-19 αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για τα δημόσια συστήματα υγείας, αναδεικνύοντας τις παθογένειες, τους προσαρμοστικούς μηχανισμούς και τα δυνατά στοιχεία τους, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το πέρας της.

Από τις αρχές του 2020, έγινε σαφές σε διεθνές επίπεδο ότι τα συστήματα υγείας δεν είχαν διαμορφώσει αποτελεσματικούς μηχανισμούς επιτήρησης λοιμωδών νοσημάτων, ώστε να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση επερχόμενης επιδημικής έξαρσης, αλλά και της μεταδοτικότητας και της βαρύτητας της νόσου. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητη η επαρκής στελέχωση αποκεντρωμένων μονάδων επιδημιολογικής επιτήρησης σε όλο τον κόσμο, υπό την επίβλεψη και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αντιστοίχως, απαιτούνται εργαστηριακές υποδομές και τεχνολογίες με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού. Η συμβολή της τεχνολογίας των «μεγάλων δεδομένων – big data», των μοντέλων γενωμικής επιτήρησης και τεχνητής νοημοσύνης θα είναι σημαντική … . (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΨΕΙΣ, 02.05.2021 • 20:58).

Τάδε έφη ο γνωστότατος κατά την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ παγκοσμίως καθηγητής και πρύτανης του Αθήνησι (γνωστού ανά το πανελλήνιο και ως ΕΚΠΑ), στο προαναφερθέν άρθρο.

 

Το άρθρο περιλαμβάνει σημαντικές επισημάνσεις και είθε η πολιτική ηγεσία να τις λάβει σοβαρά υπόψη της και να δρομολογήσει άμεσα τις επιβαλλόμενες μεταβολές.

 

Αλλά ίσως προσεκτικός άγνωστης θα αναρωτηθεί τι εμποδίζει τα πανεπιστήμια και δη αυτό των Αθηνών και το πολυπληθές ακαδημαϊκό προσωπικό του να πρωτοστατεί στις εξελίξεις και να δείχνει με το παράδειγμά του πως πρέπει να εξελίσσονται τα πράγματα.

 

Δυστυχώς δε βλέπουμε τίποτε καινούργιο να συμβαίνει στο ίδρυμα και όλες οι προτάσεις και οι επισημάνσεις μας από τότε που άρχισε να λειτουργεί το Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά δε λαμβάνονται υπόψη. Το χειρότερο είναι ότι προτάσεις μας που έγιναν και στην πρυτανεία απορρίπτονται σιωπηρώς, χωρίς καμιά εξήγηση ή επιχειρηματολογία.

 

Προς επίρρωση των απόψεών μας αναφέρουμε για πολλοστή φορά την αδυναμία των πανεπιστημιακών κλινικών να χρησιμοποιούν συστηματικά Ηλεκτρονικούς Φακέλους Υγείας των πολιτών που προσέρχονται σε αυτές, ενώ σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο η πρακτική αυτή έχει ηλικία πλέον των 20 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου