Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


11 Μαΐου 2021

Πολλοί δεν ανέχονται τίποτε και ιδιαιτέρως τη διαφορετική από τη δική τους άποψη …

Η επίμαχη δήλωση του κ. Πατέλη:

«Για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του, όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Εγώ, δηλαδή, δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση, γιατί δείχνει ότι πως είναι πιθανώς ένας άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά. Το διδακτορικό, αν θέλεις να το κάνεις καλά, απαιτεί μια αφοσίωση πέντε, έξι χρόνων στην πιο παραγωγική σου ηλικία. Οπότε είναι κάτι που ουσιαστικά σου καθυστερεί την καριέρα σου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος σε συνέντευξή του στο ImpacTalk.

Τι περίεργο και κατακριτέο υπάρχει στη δήλωση; Είναι μια προσωπική άποψη και όχι κυβερνητική στρατηγική ή περιγραφή πολιτικής.

Άλλωστε όλα τα ΑΕΙ της χώρας έχουν επιδοθεί εδώ και χρόνια στην παραγωγή διδακτορικών για νέους απόφοιτους πανεπιστημίων, ως συνέχεια των πανεπιστημιακών τους σπουδών.

Ασφαλώς για ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων η απόκτηση διδακτορικού είναι απαραίτητη (π.χ. εκλογή σε θέση καθηγητού ΑΕΙ πλην αρχιτεκτόνων, δ/ντη ΕΣΥ και σε κάθε άλλη που είναι προϋπόθεση στη σχετική προκήρυξη).

Ας αφήσουν ήσυχούς τους νέους που έχουν πράγματι τη σφραγίδα της δωρεάς και επιθυμούν να αποκτήσουν διδακτορικό δίπλωμα. Ας αναθεωρήσουν όλοι τη σημερινή κατάσταση και ας εξορθολογιστεί το σύστημα. Το σημερινό καθεστώς είναι παράλογο.

Οι θέσεις μας έχουν διατυπωθεί εδώ και καιρό στις αναρτήσεις (υπάρχουν και άλλες) https://simpleandclear.blogspot.com/2018/03/blog-post_15.html , https://simpleandclear.blogspot.com/2016/10/7500-403.html ,

Προτείνουμε επίσης να διαβάσετε και την ανάρτηση, αν έχετε κουράγιο https://simpleandclear.blogspot.com/2014/05/facebook.html

ΥΓ: Και κύριοι αρμόδιοι: Κανείς δεν πρέπει να προσλαμβάνεται με προσόντα περισσότερα απο τα απαιτούμενα στις προκήρυξες. Για να συνεννοούμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου