Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Τι μας διδάσκει το έγκλημα στα Γλυκά Νερά …


Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει συγκλονισθεί από το ειδεχθές έγκλημα της ληστείας μετά φόνου στα Γλυκά Νερά

                                                             

όχι μόνο για τον υπό τις τραγικές συνθήκες χαμό της μικρομάνας και τη σκληρότητα των στυγερών δολοφόνων, αλλά κυρίως από τη διαχρονική ανικανότητα της Πολιτείας να εξασφαλίσει τη δημόσια ασφάλεια στους πολίτες της, ιδίως στα ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα, από τις επανειλημμένες πράξεις βίας σε βάρος τους … (capital.gr, Σάββατο, 15-Μαϊ-2021 09:16).

Ενδιαφέρον το άρθρο του κ. Λέανδρου Ρακιντζή, αν και επαναλαμβάνει όλα όσα γνωρίζουμε χρόνια τώρα. Και μάλλον θα περάσει και αυτή η μπόρα μέχρι να έλθει το επόμενο τραγικό συμβάν και ανεξέλεγκτο έγκλημα να μας αφυπνίσει.

 

Καλές οι εκθέσεις προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που εγχείρησε ο υπουργός Χρυσοχοϊδης, αλλά εγώ που είμαι αδύναμος, γέρων, νεαρό κορίτσι, στο σπίτι μου, στην οικογένειά μου και είμαι έρμαιο των ανεξέλεγκτων εγκληματιών που περιδιαβαίνουν ελεύθεροι και ατιμώρητοι επί δεκαετίες στην Ελλάδα, τι πρέπει να κάνω;

 

Θα μου συστήσετε να μεταναστεύσω. Εύκολα το λες αλλά δύσκολα το κάνεις.

 

Αν δεν μπορώ, υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να μην τρέμει το φυλλοκάρδι μου κάθε μέρα;

 

Μάλλον όχι. Οι πολιτικοί είναι πολύ απασχολημένοι με τα οφίκια τους και τα κεκτημένα και  εργάζονται ακατάπαυστα για να μη τα χάσουν και βρεθούν στο ίδιο καζάνι με τη πλέμπα, δηλαδή εμάς. Και για να τα εξασφαλίσουν για όσα περισσότερα χρόνια μπορούν. Τα άλλα όλα είναι μικρές βελτιώσεις για τα μαύρα μάτια και για να σκεπάζουν τις πομπές τους.

 

Η Δημοκρατία έχει τόσα χάλια στην Ελλάδα που πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να την κάνει πραγματικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου