Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

«Ιδιωτική» επίσκεψη ειδικού σκοπού …

Ας σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να βαφτίζουμε το κρέας «ψάρι». Η επίσκεψη/περιοδεία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Θράκη μόνον «ιδιωτική» δεν είναι. Ιδιωτική θα ήταν αν την πραγματοποιούσε μόνος ή με την οικογένειά του και δίχως τυμπανοκρουσίες, όχι συνοδευόμενος από ολόκληρη κουστωδία παρατρεχάμενων και δημοσιογράφων. Ακόμη και αν δεν πει τίποτα το προκλητικό –εξαιρετικά αμφίβολο–, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίσκεψη σχεδιάστηκε και εντάσσεται στη διαχρονική (επί μεταπολίτευσης κυρίως) πολιτική της Αγκυρας που στοχεύει στην ουσιαστική αναθεώρηση της Συνθήκη της Λωζάννης στο Αιγαίο και στη Θράκη. Προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη κάθε αναφορά σε «ιδιωτική» επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη, πριν από την «επίσημη» στην Αθήνα, προκειμένου να καθησυχαστεί η ελληνική κοινή γνώμη. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν βοηθάει. Ας ανησυχούν οι Ελληνες όταν πρέπει να ανησυχούν … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 30.05.2021 • 21:03).

Βρήκαμε το άρθρο του κ. Άγγελου Στάγκου, εύστοχο και ρεαλιστικό στις υποδείξεις του. Επί τέλους η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει κατάλληλα και αποτελεσματικά τη Τουρκική υβριστική, προκλητική, ανιστόρητη, άθλια, υπονομευτική, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου καθημερινή φραστική και με μαφιόζικο ακόμα τρόπο, συμπεριφορά της. Όπως αυτή εκδηλώνεται με δηλώσεις αξιωματούχων, προεξάρχοντος βεβαίως του με προφανώς μη έχοντος σώας τας φρένας και ανιστόρητου πρόεδρου της Ερντογκάν, εναντίον των Ελλήνων και της Ελλάδος.

Η Τουρκία σήμερα, χώρα 80.000.000 κατοίκων τα βάζει πρωτίστως -  φραστικά τουλάχιστον μέχρι τώρα - με μια μικρή χώρα που βρίσκεται δίπλα της και έχει κατακτήσει τα εδάφη στα οποία άνθισε ο ελληνικός πολιτισμός και οι ελληνικοί πληθυσμοί και καθυπόταξε για 400 χρόνια τους Έλληνες, εξαθλιώνοντας και περνώντας από φωτιά, τσεκούρι και μαχαίρι κάθε Έλληνα που δεν συμπεριφέρονταν με το τρόπο που υποχρέωναν και επέβαλαν οι απολίτιστοι κατακτητές.


Προξενεί βέβαια κατάπληξη το γεγονός της ανοχής που επιδεικνύει προκλητικά η διεθνής κοινότητα σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά, επικαλούμενη οικονομικές δοσοληψίες και ευρισκόμενοι μακριά από τα νύχια του τούρκου με κατακτητικές βλέψεις ακόμα και σήμερα. Βλέψεις εναντίον ολοκλήρου της Ευρώπης και κάθε άλλου που δεν είναι μουσουλμάνος, ακραίος και απάνθρωπος. Όπως αποδεικνύει η συμπεριφορά τους στις γυναίκες τους.


Οι απόψεις μας για τη συμπεριφορά της Τουρκίας έχουν παρουσιαστεί σε πολλές αναρτήσεις στο Ημερολόγιο Απλά και  Κατανοητά. Ωστόσο φως στο τούνελ δε διαφαίνεται. Η Ελλάδα πρέπει να κοιμάται με το χέρι στη σκανδάλη.


ΥΓ: Μάλλον χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις εξελίχθηκε η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, αφού βέβαια προκάλεσε και πάλι με τα περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη και το casus belli στα Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου