Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


11 Οκτωβρίου 2021

Με αφορμή την είδηση … Οι δέκα χώρες με καλοπληρωμένους εκπαιδευτικούς …

Η είδηση: Προετοιμάζουν και «εξοπλίζουν» τις νέες γενιές. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών και του σχολείου είναι αδιαμφισβήτητος για την λειτουργία της κοινωνίας. Για κάθε παιδί στον κόσμο είναι κομβικής σημασίας να λάβει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

REUTERS/ANDREAS GEBERT

Μέχρι το 2030 θα χρειαστούμε 69 εκατ. επιπλέον δασκάλους. Όμως σε πολλά μέρη του κόσμου οι δάσκαλοι δεν πληρώνονται καλά, ενώ έχουν να διαχειριστούν μεγάλα τμήματα τάξεων, ελλείψεις προσωπικού και πόρων.


Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Οι χώρες που πληρώνουν καλά τους δασκάλους τους είναι οι εξής:

  1. Λουξεμβούργο 109.204 δολ.
  2. Γερμανία 91.041 δολ.
  3. Ολλανδία 81.064 δολ.
  4. Καναδάς 71.664 δολ.
  5. Αυστραλία 65.714 δολ.
  6. ΗΠΑ 65.248 δολ.
  7. Μεξικό 64.491 δολ.
  8. Δανία 64.259 δολ.
  9. Ιρλανδία 62.906 δολ
  10. Αυστρία 62.882 δολ.(ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:10:52,  Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 10:48).
Ενδιαφέρουσα είδηση και μοιάζει λογική αν και περιλαμβάνεται και το Μεξικό. Προξενεί δε έκπληξη το γεγονός ότι δεν αναφέρεται η Φινλανδία.

Δεδομένου ότι οι αναφερόμενες χώρες είναι προηγμένες και ευημερούσες, λογικά θα μπορούσε το ημέτερο υπουργείο Εκπαίδευσης/Παιδείας να μελετήσει τις παραμέτρους των συστημάτων των αναφερομένων χωρών και να προχωρήσει σε ανάλογες ρύθμισες.

Δεδομένης δε της πλήρους αντίθεσης των συνδικαλιστών στην επιχειρούμενη αξιολόγηση και τις καθημερινές σχεδόν αρρυθμίες που επιβάλλουν στη σχολική ζωή, το υπουργείο θα μπορούσε να εφαρμόσει ένα νέο γενναιόδωρο μισθολόγιο μόνον σε όσους δέχονται την αξιολόγηση, με την επί πλέον ρύθμιση της απόλυσης των εκπαιδευτικών που δεν θα αξιολογούνται ως επαρκείς και κατάλληλοι.

 

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να εφαρμοστεί και η προτεινόμενη από εμάς λογική στις προσλήψεις εκπαιδευτικών (και όχι μόνον) – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2020/08/blog-post_21.html,  και την ανάθεση της Εκπαίδευσης στις Περιφέρειες (βλέπετε σχετικές αναφορές στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά).

 

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για το υπουργείο και τους επιτελείς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου