Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Με αφορμή την είδηση … για τη καραβιά των λαθρομεταναστών …

Φορτηγό πλοίο με 400 αλλοδαπούς ανοιχτά της Κρήτης - Επιχείρηση διάσωσης

ΛΣ-ΕΛΛ.ΑΚΤ.

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών είναι σε εξέλιξη την Παρασκευή, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε ότι στην εν λόγω περιοχή πλέει φορτηγό πλοίο, με σημαία Τουρκίας, με επιβαίνοντες περί τα 400 άτομα, τα οποία κατά δήλωσή τους απέπλευσαν από την Τουρκία … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:17:46, Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 15:44).

Και αν θέλετε να βεβαιωθείτε για την εθνικότητα του σαπιοκάραβου δείτε την επόμενη φωτογραφία …

Φωτογραφίες και λεπτομερή στοιχεία για τον εντοπισμό του σκάφους και την πορεία του έπρεπε από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές να ενημερώσουν τη καγκελάριο της Γερμανά Άνγκελα Μέρκελ, παρούσα στην Ελλάδα εκείνες τις ώρες για επίσημη επίσκεψη, η οποία για πολλοστή φορά έπλεξε ενώπιον του Έλληνα πρωθυπουργού το εγκώμιο της Τουρκίας και προφανώς εμμέσως του Ερντογκάν, για το θετικό ρόλο τους στο μεταναστευτικό.

 

Επίσης έπρεπε στείλουν επισήμως στη φοβερή Σουηδή Επίτροπο κα Ιλβα Γιόχανσον (ΣΣ: είναι η κυρία που μας εγκαλεί για συνεχή και παράνομα κατά την άποψή της push back) στον ΟΗΕ, σε όλα τα διεθνή φόρα π.χ. στο Συνέδριο των G20 στην Ιταλία, στις χώρες μέλη της ΕΕ και σε όλες τις φιλικές και συμμάχους χώρες.

 

Πολύ σωστά ή Ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τη Τουρκία να πάρει πίσω τους λαθρομετανάστες και τους διακινητές τους που λογικά βρίσκονται επάνω στο σαπιοκάραβο, αλλά αυτή αρνήθηκε 2 φορές. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα και άμεσα.

 

Περιμένουμε την Ιταλία να διαμαρτυρηθεί όπου δη, μια και το σαπιοκάραβο είχε προορισμό την Ιταλία και οι κινήσεις των ελληνικών αρχών την απάλλαξαν από τους 400 λαθρομετανάστες.

 

Η Ελλάδα θα το επαναλάβουμε πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να ζητήσει αναθεώρηση των κανόνων  για τος πρόσφυγες και τη λαθρομετανάστες, θέματα που πλήττουν ευθέως την Ελλάδα εξαιτίας της συμπεριφοράς της Τουρκίας. 


ΥΓ: Πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μη διαθέτει συστήματα εντοπισμού σκαφών και άλλων μέσων, άμα της αναχωρήσεως τους από τις Τουρκικές ακτές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου