Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Μιχαηλίδου: Θεσπίζεται ο «προσωπικός βοηθός για τα ΑμεΑ» …

Με το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, θεσπίζεται ο «προσωπικός βοηθός για τα Άτομα με Αναπηρία», όπως επεσήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Λίγο πριν το σχέδιο νόμου τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, η κ. Μιχαηλίδου συνάντησε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσώπους φορέων από όλη την Ελλάδα, στα γραφεία της ΝΔ, όπου παρουσίασε τους βασικούς άξονες του.

Ένας από τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου είναι η Θεσμοθέτηση του «Προσωπικού Βοηθού για τα Άτομα με Αναπηρία» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Newsroom, 28.09.2021 • 16:36).

Αυτά που εξαγγέλλει η κα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια στην πολιτισμένη Ευρώπη.

Την ειδική παροχή που προσφέρει το Ελβετικό Κοινωνικό Σύστημα προτείνουμε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. Η παροχή αυτή προσφέρει σε άτομα που φροντίζουν άτομα ΑΜΕΑ, 15 ημέρες διακοπών ετησίως, με ανάληψη της φροντίδας του ατόμου ΑΜΕΑ από πιστοποιημένα και κατάλληλα εκπαιδευμένα άτομα, εμπιστοσύνης.

Η λογική είναι πολύ απλή. Τα άτομα που φροντίζουν ΑΜΕΑ πρέπει να έχουν ακέραιες τις δυνάμεις τους για να φροντίζουν τα άτομα που χρήζουν βοήθειας. Και είναι προς το συμφέρον όλων και του συστήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και των οικογενειών να παρέχονται αυτά τα διαλείμματα ανάπαυσης και ξεκούρασης. Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι οι δαπάνες της παροχής αυτής επιμερίζονται δικαίως μεταξύ του συστήματος Πρόνοιας και των ενδιαφερομένων, ανάλογα με τα εισοδήματά τους. Η πλέον σημαντικές παράμετροι της παροχής αυτής είναι η εμπιστοσύνη, η αξιοπιστία και ο επαγγελματισμός των προσώπων που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα άτομα ΑΜΕΑ και φυσικά η επιτήρηση, ο έλεγχος και η αξιολόγηση.

Ίσως η παροχή αυτή να είναι στις προθέσεις του Υφυπουργείου. Θα χρειαστεί όμως σημαντική επεξεργασία και περιορισμένη αρχικώς δοκιμαστική εφαρμογή προκειμένου για τεθεί η όλη επιχείρηση σε σωστές και υγειές βάσεις.

Εμείς ως έχοντες άτομο ΑΜΕΑ στην οικογένεια μας προσφερόμαστε ως συνεργάτες και ως μέλος αρχικής ομάδος δοκιμαστικής εφαρμογής, με δική μας σημαντική οικονομική συμμετοχή, αν είναι απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου