Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


27 Οκτωβρίου 2021

Γκάγκα: Χρειαζόμαστε αναπροσαρμογή των υπηρεσιών υγείας …

Στις αλλαγές που συντελέστηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας και στην νέα στρατηγική του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα,

INTIME

κατά την ομιλία της στο συνέδριο «health world 2021» με θέμα «Η κρίση της πανδημίας-η επόμενη ημέρα», που οργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Κατά την πανδημία, είπε, το σύστημα υγείας εξοπλίστηκε ιατροτεχνολογικά και στελεχώθηκε με προσωπικό. Η νέα στρατηγική αναπροσαρμογής των υπηρεσιών υγείας δίνει έμφαση στην εκπαίδευση των υγειονομικών.

Έχουμε, είπε, 124 νοσοκομεία, 197 κέντρα υγείας, 86 πολυδύναμα ιατρεία, 1.318 αγροτικά ιατρεία και 44 ειδικά ιατρεία. Αυτό που θα αλλάξει τελείως τον τρόπο άσκησης της ιατρικής είναι ο ψηφιακός φάκελος του ασθενούς, που σύντομα θα ολοκληρωθεί», είπε η κ. Γκάγκα … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, UPD: 18:29, 25.10.2021 • 18:28).


Τα ίδια λέμε κάθε χρόνο. Τι είχες Γιάννη μου …


Τα στοιχεία που παρέθεσε η κα Γκάγκα είναι αποκαλυπτικά, αν και γνωστά τοις πάσι. Κανένα σύστημα δε μπορεί να είναι αποτελεσματικό, έχοντας τη διάρθρωση του ΕΣΥ. Εθνική πολιτική για την Υγεια δεν υπάρχει και όλα όσα γίνονται είναι μπαλώματα και προσθήκες της φωτιάς, χωρίς να θίγεται το μέγιστο που είναι η αυτονόμηση όλων των συντελεστών του ΕΣΥ, ιατρών, νοσηλευτών, διοίκησης και κάθε άλλου που βιοπορίζεται από την ασθένεια.

 

Ο ψηφιακός φάκελος του ασθενούς, σύντομα θα ολοκληρωθεί» μας είπε η συμπαθής κα Γκάγκα. Αλλά το πότε επαφίεται τη σφαίρα της φαντασίας . Το ιατρικό και νοσηλευτικό κατεστημένο θα τους πολεμά, όπως συμβαίνει και στη Δικαιοσύνη και οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ασθενείς θα πληρώνουν τα αργύρια που εξασφαλίζονται από την απουσία κάθε σχεδόν καταγραφής, όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά.


ΥΓ: Σχετικό είναι και το άρθρο «Θ. Σκυλακάκης: Πάνω από 2 δισ. ΣΔΙΤ στην Υγεία μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης», από το οποίο διαπιστώνεται ότι όλα τα ξέρουμε, αλλά είμαστε ανίκανοι να βρούμε αποτελεσματικές λύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου