Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


13 Οκτωβρίου 2024

Ιατρικές Σχολές: Ιδρύονται επτά Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας …

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου (περατώθηκε προ πολλού)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την μετατροπή επτά (7) Κέντρων Υγείας σε Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας και τη θέσπιση θεσμικού πλαισίου για την οργάνωση, τη λειτουργία και τη στελέχωσή τους, καθώς και τη διασύνδεση και διαλειτουργικότητα σταθμών τηλεϊατρικής, προβλέπει το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υγείας το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα έως και τις 8 Οκτωβρίου.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το Σχέδιο Νόμου

Τα επτά Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας, θα διασυνδέονται με Τμήματα Ιατρικής Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.).

Σε κάθε Πανεπιστημιακό Κέντρο Υγείας εγκαθίσταται μία ειδική μονάδα Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου του άρθρου 46 του ν. 4957/2022 (Α' 141), των Τμημάτων Ιατρικής των Α.Ε.Ι.. Τα Πανεπιστημιακά Εργαστήρια του πρώτου εδαφίου καλύπτουν τα γνωστικά αντικείμενα της υγιεινής, της επιδημιολογίας, της προληπτικής ιατρικής, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της δημόσιας υγείας.

Τα Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας αποτελούν αποκεντρωμένες μονάδες των οικείων Διοικήσεων Υγειονομικών Περιφερειών (Δ.Υ.Πε.), σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 4238/2014 (Α’ 38).

Σκοπός Πανεπιστημιακών Κέντρων Υγείας

Τα Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας, πέραν της παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4486/2017 (Α’ 115), έχουν σκοπό:

α) την επιστημονική έρευνα για την αξιολόγηση, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ολοκληρωμένων και ενιαίων υπηρεσιών Π.Φ.Υ.,

β) την ανάπτυξη προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης των επαγγελματιών υγείας στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ.,

γ) την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην υγεία της κοινότητας και

δ) την παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής … (esos.gr, 25/09/2024).

 Μια από τα ίδια πάλι. Να βολέψουν κάποιους δικούς τους θέλουν και προκαλούν τη Βουλή να γίνεται πλυντήριο αθέμιτων πρακτικών και βολέματος των δικών τους παιδιών. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργηθούν οι μονάδες αυτές. Η λογική τους είναι να πλουτίζουν ακόμα περισσότερο οι πανεπιστημιακοί ιατροί όχι νομίμως και με αυστηρές και δεοντολογικές πρακτικές, αλλά με μαύρα και άραχνα χρήματα εις βάρος των ασθενών και των πολιτών.

Ως κερασάκι έβαλαν και την Τηλεϊατρική, για να λύσει κάθε πρόβλημα και δια πάσαν νόσον. Αλλά αποδεικνύεται ότι ούτε και θα λύσει προβλήματα δια πάσαν μ@@λακίαν. Το έδειξε η πορεία της από την εισαγωγή της το 1989 (βλέπετε αρκετές αναρτήσεις επί του θέματος στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά, αλλά και προσωπική επικοινωνία).

Αν αυτές είναι οι μεταρρύθμισες που πιστεύει η επιτελική κυβέρνησή ότι πρέπει να προωθήσει, κλαυ’ τα Χαράλαμπε. Τα πάσης φύσεως τρωκτικά θα πανηγυρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου