Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


6 Οκτωβρίου 2024

Συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο «δημοσιογράφο» Ευαγγελάτο …

Την παρακολουθήσαμε στο κανάλι ΜΕΓΑ, όπου περιδιαβάζοντας τα κανάλια πέσαμε στη διαφήμιση του Ευαγγελάτου και μας κίνησε το ενδιαφέρον.
 
Όπως έχουμε γράψει παλαιότερα στο Ημερολόγιο αυτό, διαφωνούμε κάθετα με τη τακτική του πρωθυπουργού και υπουργών να δίνουν συνεντεύξεις σε επιλεγμένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Η λογική λέει ότι οι συνεντεύξεις πρέπει να δίδονται σε όλους τους διαπιστευμένου δημοσιογράφους, κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνουν στις ΗΠΑ. Σχετική για τα θέματα πληροφόρησης των πολιτών είναι η ανάρτηση https://simpleandclear.blogspot.com/2009/03/blog-post_8546.html.
 
Έχουμε να παρατηρήσουμε τα έξης:
  • Ο δημοσιογράφος έκανε τις γνωστές ερωτήσεις και καμία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος
  • Δεν καταλάβαμε για ποιο λόγο δόθηκε αυτή η συνέντευξη
  • Ο κ. πρωθυπουργός ξέχασε προφανώς ότι ο Ευαγγελάτος, από κοινού με τον αστέρα σήμερα του ΣκαϊTv Πορτοσάλτε και καθοδηγητή το μακαρίτη Τράγκα καθύβριζαν καθημερινώς τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με πρωτοφανές μένος και απαράδεκτη συμπεριφορά, γλώσσα και παρά πάσα δεοντολογία και λογική
  • Οι μεταρρυθμίσεις ξεχάστηκαν (όπως και άλλα ζέοντα θέματα) και έμειναν έξω από τη συνέντευξη
  • Το ύφος του δημοσιογράφου ήταν στυφό και δε μας φάνηκε επαγγελματικό
 Επί της ουσίας:
  1. Η κυβέρνηση κατάλαβε επί τέλους ότι τα Σχέδια ΧΡΩΠΕΙ ήταν μια μπαρούφα και τώρα λέει θα κάνουν το «οικόπεδο» διαμερίσματα. Και η νέα ιδέα μας φαίνεται του ποδαριού, έτσι για να δικαιολογηθούν τα «οράματα» Σκέρτσου. Ελπίζω να μην προχωρήσουν σε κάτι άμεσα και να σκεφτούν περισσότερο και καλλίτερα. Ίσως η υπαναχώρηση στη ΧΡΩΠΕΙ να είναι προάγγελος και για το άλλο μεγαλεπήβολο και άχρηστο έργο, τη μετεγκατάσταση 9 υπουργείων στη Δάφνη/Πυρκάλ  
  2. Για πρώτη φορά ακούσαμε τον επιτελικό πρωθυπουργό μας να μιλά για αποκέντρωση, καλλίτερη ποιότητα ζωής στις επαρχιακές πόλεις και κάποια αόριστα σχέδια ανάπτυξης της περιφέρειας και για το γεγονός της πολύ μεγάλης συγκέντρωσης ανθρώπων στο συγκρότημα της πρωτεύουσας. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους οι επιτελικοί παράγοντες του Μαξίμου, αλλά κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν τα σχέδιά τους, αν δε «ξεχάσουν» εντελώς το θέμα και τα τεράστια προβλήματα, λαμβάνοντας υπόψη το πολιτικό κόστος. Επιμένουμε ότι πρέπει άμεσα και σοβαρά να τεθούν σε δημόσια συζήτηση σχέδια συρρίκνωσης του συγκροτήματος των Αθηνών, πριν φθάσουμε σε μη αντιστρεπτές και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. 
Και για τα δυο θέματα έχουμε ασχοληθεί στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά και ιδίως για το δεύτερο. Για ενημέρωση επί του θέματος διαβάστε την ανάρτηση https://simpleandclear.blogspot.com/2024/01/blog-post_7.html και   https://simpleandclear.blogspot.com/2023/04/blog-post_18.html .
 
Έχουμε απευθυνθεί προς τους αρμοδίους οι οποίοι ποιούν την νήσσαν. Τα προβλήματα είναι όμως παρόντα, δύσκολα και κατατρύχουν το μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού. Ακόμα και αν η επιτελική κυβέρνηση εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, η ζωή στο συγκρότημα των Αθηνών δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Αυτό είναι Ηλίου φαεινότερο. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο πολιτικό σύστημα δεν βλέπει ή κάνει πως δεν βλέπει τη ζοφερή πραγματικότητα.
 
Η χώρα έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και μας αποκαρδιώνει, βλέποντας ότι ακόμα και η Αλβανία καινοτομεί ενώ εμείς κοιμόμαστε όρθιοι …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου