Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


15 Δεκεμβρίου 2024

Οι κατ’ οίκον θεραπείες άλλαξαν τη ζωή ασθενών: «Απαλλάχθηκα από πολλές ταλαιπωρίες» …

«Εχω να πω για τα παιδιά ότι τα έχω λατρέψει. Μπαίνουν στο σπίτι μου και νιώθω ασφάλεια». Τη ζωή πολλών καρκινοπαθών άλλαξαν οι κατ’ οίκον θεραπείες με το πρόγραμμα «Οίκοθεν».


ΗΦωτεινή Διπλάρη τα τελευταία επτά χρόνια δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο. Είναι μία από τους τρεις ασθενείς με τους οποίους «ξεκίνησε» την 1η Ιουνίου 2023 το πρόγραμμα «Οίκοθεν» του νοσοκομείου Αγιος Σάββας, που αφορά την κατ’ οίκον χορήγηση θεραπειών και παροχή νοσηλευτικής φροντίδας σε ογκολογικούς ασθενείς. Οπως ανέφερε χθες σε ειδική εκδήλωση του υπουργείου Υγείας για το «Οίκοθεν», το πρόγραμμα ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που της συνέβη στα επτά χρόνια ταλαιπωρίας της.

«Ενάμιση χρόνο τώρα κάνω αυτή τη θεραπεία κάθε 22 ημέρες. Εχω απαλλαγεί από πολλές ταλαιπωρίες. Εχω ανθρώπους που έρχονται στο σπίτι και μου μιλούν, λες και είναι τα παιδιά μου. Εχω ανθρώπους που μπορώ να ρωτήσω και να μου εξηγήσουν χωρίς να έχω τον φόβο ότι πρέπει να φύγουν γρήγορα, γιατί περιμένουν άλλοι ασθενείς. Εχω απαλλαγεί από αυτό το άγχος και την κούραση του να πηγαίνω στο νοσοκομείο και να περιμένω τουλάχιστον 3,5 ώρες για να κάνω μια ένεση», τόνισε η κ. Διπλάρη … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 08.12.2024 • 14:08).

Να ένα πρόγραμμα του υπογείου Υγείας που θα πρέπει να πάρει βραβεία, αν εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα και εξακολουθήσει να πληροί τις αρχικές προδιαγραφές και μάλιστα να τις βελτιώνει. 

Τα νοσοκομεία είναι επικίνδυνοι χώροι για όλους και ιδιαίτερα για τους ασθενείς. Αυτό έχει αναγνωριστεί από όλους και σε όλες τις χώρες, αλλά την Ελλάδα εξακολουθεί να είναι οι χώροι επιλογής για ασθενείς και μάλιστα αυτούς που τα φέρνουν δύσκολα. Και αυτών τις ανάγκες εξακολουθεί το πανταχού παρόν και επιβαλλόμενο ιατρικό κατεστημένο να αγνοεί και να τους συμπεριφέρεται με τρόπο αξιώτικό και δυσμενέστατο. 

Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν εύκολα. Ωστόσο η νέα αυτή υπηρεσία είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη και μια καλή αρχή για εξορθολογισμό του παραμορφωμένου ΕΣΥ …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου