Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


18 Δεκεμβρίου 2024

Ραφήνα: Στο ΕΣΠΑ η διευθέτηση της οριοθέτησης του ρέματος …

Στα 105,6 εκατ. ευρώ η συνολική δημόσια δαπάνη - Συγχρηματοδότηση 98 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής 

 INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027» εντάσσεται η διευθέτηση της οριοθέτησης του ρέματος Ραφήνας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 105.852.413 ευρώ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 17 Δεκεμβρίου 2024 11:16). 

Η είδηση είναι παραπλανητική. Φυσικά και δεν πρόκειται για «διευθέτηση της οριοθέτησης του ρέματος», αλλά δημιουργία αγωγού ομβρίων με παρωχημένη τεχνολογία για να προστατευτούν αν είναι δυνατόν, οι αυθαίρετες κατασκευές εντός της φυσικής οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Το όλο εγχείρημα βαφτίστηκε «αντιπλημμυρικό»!
 
Λεφτά για πέταμα και κανένα ευρώ για αναπτυξιακά προγράμματα.
 
Θα τα φάνε όλα οι εργολάβοι και οι νέοι και οι άνεργοι θα ψάχνουν για εργασία σε άλλες χώρες και όπως πάνε τα πράγματα και στην Τουρκία!
 
Το έργο είχε αρχικά χρηματοδοτηθεί με δάνειο από την ΕΤΕπ. Αλλά φαίνεται ότι η υπόθεση στράβωσε, έχοντας ως δεδικασμένο την ανάκληση της δανειοδότησης από την ΕΤΕπ κατόπιν προσφυγών «ενδιαφερομένων μερών» που απέδειξαν και η ΕΤΕπ παραδέχτηκε ότι παραβιάζεται η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία στη περίπτωση του αντιπλημμυρικού Ερασίνου. Το έργο στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας είναι της ίδια λογικής και τεχνικών προδιαγραφών. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ιστορικό του παράλογου έργου του Ερασίνου στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος.
 
Λάμπει και πάλι η «Δικτατορία της Δημοκρατίας©». Κάνουν ότι θέλουν και δε ρωτούν κανένα. Η χώρα μοιάζει με ξεχαρβαλωμένο σαράβαλο σε ανηφόρα που κινείται με δυσκολία και ντουμάνι καυσαερίων. Οι επιστημονικές προσεγγίσεις έχουν μπει σε ντουλάπι ερμητικά κλειστό και η δημόσια διοίκηση απλά εκτελεί εντολές υπουργών και ίσως και σκοτεινών κύκλων που βλέπουν μόνον ευκαιρίες πλουτισμού και ενεργούν προκλητικά εις βάρος της εθνικής και ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής νομοθεσίας και της λογικής.
 
Τα ενδιαφερόμενα μέρη καταβάλουν όσες προσπάθειες μπορούν για να αποτρέψουν και αυτό το ανοσιούργημα.

ΥΓ: Διαβάστε και τη συνέντευξη του κ. Aλέξανδρου Στεφανάκη «Γιατί η Ελλάδα έχει μείνει στάσιμη στην κυκλική οικονομία νερού» (επίκουρου καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πρόσφατα ανέλαβε και καθήκοντα διευθυντή Τεχνολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος στο εν λόγω Πανεπιστήμιο, ενώ περιλαμβάνεται στη λίστα με το κορυφαίο 2% των επιστημόνων παγκοσμίως του Πανεπιστημίου Stanford, ενώ εξελέγη και στο προεδρείο της Επιστημονικής Ομάδας των Συστημάτων Τεχνητών Υγροβιότοπων για τον Έλεγχο της Ρύπανσης των Υδάτων) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου