Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


2 Φεβρουαρίου 2025

Τι είδε ο ΠΟΥ στο ελληνικό σύστημα υγείας …

Η «Κ» παρουσιάζει τα βασικά σημεία της πρώτης Εθνικής Στρατηγικής που εκπόνησε ο ΠΟΥ για την Ελλάδα με στόχο τον μετασχηματισμό του ελληνικού συστήματος υγείας. Το σχέδιο περιλαμβάνει 11 στόχους και 47 δράσεις


Την πρώτη Εθνική Στρατηγική για την Ελλάδα αναφορικά με την ενίσχυση της ποιότητας της περίθαλψης και ασφάλειας των ασθενών ολοκλήρωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με στόχο την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η ταλαιπωρία των ασθενών και η απώλεια εμπιστοσύνης των πολιτών προς το ΕΣΥ.

Εχοντας δεσμευτεί να στηρίξει τις χώρες της Ε.Ε. να βελτιώσουν την ποιότητα στα συστήματά περίθαλψής τους, ο ΠΟΥ συνεργάστηκε τόσο με το ελληνικό υπουργείο Υγείας και τον ΟΔΙΠΥ όσο και με τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 30.01.2025 • 21:02).
 

Αναζητήσαμε την Έκθεση αλλά δεν τη βρήκαμε. Ζητήσαμε από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ να τη δημοσιεύσει και περιμένουμε … 

Παραθέτουμε τις βασικές υποδείξεις που αναφέρονται στο άρθρο της εφημερίδας:

 Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψαν τα βασικά αναγκαία επίπεδα προς τα οποία, σύμφωνα με τους ερωτώμενους, πρέπει να στραφεί το ελληνικό σύστημα υγείας.  

Αυτά είναι:

  • ·       Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. 
  • ·       Ενίσχυση της ποιότητας της υγείας σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης μέσω εθνικών προτύπων και μηχανισμών αξιολόγησης.
  • ·       Επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού.
  • ·       Προώθηση της κουλτούρας της βελτίωσης της ποιότητας της περίθαλψης και της ασφάλειας των ασθενών στο υγειονομικό προσωπικό.
  • ·       Αύξηση του υγειονομικού αλφαβητισμού και της συμμετοχής των ασθενών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στον τομέα της υγείας.

Σε όλους αυτούς τους τομείς το ΕΣΥ είτε υστερεί αδικαιολογήτως είτε θα ασχοληθεί μελλοντικώς (περιστασιακές ανακοινώνεις) είτε εθελοτυφλεί είτε δεν έχει καν περιλάβει τα θέματα ενδιαφέροντος στις στραγγιστικές του.
 
Ειδικότερα:
·       Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Εκτός κάδρου. Ακόμα και ο ΠΟΥ μιλά για πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη
·       Ποιότητα της υγείας σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης: Άγνωστη λέξη η ποιότητα
·       Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Αντιδρούν πεισματικώς, κυρίως οι κκ. ιατροί
·       Προώθηση της κουλτούρας της βελτίωσης της ποιότητας της περίθαλψης και της ασφάλειας των ασθενών στο υγειονομικό προσωπικό: Καμιά Κίνηση. Δεν ασχολούνται
·       Αύξηση του υγειονομικού αλφαβητισμού και της συμμετοχής των ασθενών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στον τομέα της υγείας: Γιατί όχι οι πολίτες; Στα σπάργανα και μόνον από απεγνωσμένες προσπαθείς ασθενών με χρόνια προβλήματα και εξαιρετικά δαπανηρές νοσηλείες, λόγω δυσθεώρητων τιμών των απαραιτήτων φαρμάκων
 
Θα επανέλθουμε αν λάβουμε γνώση της Εκθέσεως του ΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου