Φωτ.: AP
Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, έχει ένα όραμα για το μέλλον. Αλλά και μια συμβουλή για τις γενιές που θα πρέπει να ζήσουν σε αυτό.
O Χουάνγκ προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τα ανθρωποειδή ρομπότ θα κάνουν τεράστια άλματα, ενώ οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης θα διευρυνθούν.
«Τα τελευταία 10 χρόνια είχαν να κάνουν με την επιστήμη της τεχνητής νοημοσύνης. Τα επόμενα 10 θα έχουμε αρκετή επιστήμη της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά στο επίκεντρο θα είναι οι εφαρμογές της. Η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει διάχυτη, διεισδύοντας σχεδόν σε κάθε κλάδο», εξηγεί ο CEO που εν μέσω της αλματώδους ανόδου της Nvidia, έχει αναδειχθεί σε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στη βιομηχανία της τεχνολογίας.
«Η πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης που έχει να κάνει με τις εφαρμογές θα λέει: Πώς μπορώ να εφαρμόσω την τεχνητή νοημοσύνη στη βιολογία; Πώς μπορώ να την εφαρμόσω στην κλιματική τεχνολογία; Πώς μπορώ να την εφαρμόσω στη γεωργία, στην αλιεία, στη ρομποτική, στις μεταφορές, στη βελτιστοποίηση των logistics; Πώς μπορώ να εφαρμόσω την τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση;», προβλέπει ο Χουάνγκ.
Για αυτό και η συμβουλή του προς τις νέες γενιές είναι απλή: «Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνολογία στις διάφορες μορφές της, όπως για παράδειγμα πώς να δίνετε σωστές και έξυπνες οδηγίες» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 1.01.2025 • 23:57).
Πολύ απλά και κατανοητά μας τα λέει ο ιδιοφυής κ. Χουάνγκ.
Τα πράγματα είναι μάλλον απλά, αλλά για να μάθει κανείς να δίνει σωστές και έξυπνες οδηγίες, πρέπει να αποκτήσει κατανόηση του αντικειμένου που τον ενδιαφέρει και να εφοδιαστεί στον εκπαιδευτικό του βίο με ικανότητες κατάλληλες. Αυτό το κατάλληλες είναι το ζητούμενο και ασφαλώς χρειάζεται επαρκή Παιδεία, στοχοπροσήλωση, σημαντικές ικανότητες, συγκέντρωση, κριτικό πνεύμα, αναλυτικές ικανότητες, επιμονή, ειλικρίνεια, ήθος και προσήλωση στη δεοντολογία.
Οι αποτυχίες ή οι εσφαλμένες προτάσεις θα πρέπει να εντοπίζονται και να αγνοούνται όσο το δυνατόν ευκολότερα, να γίνονται αμεσότερα κατανοητές και να επιφέρουν ενδυνάμωση και επιμονή στην προσπάθεια. Επιτυχία με την πρώτη μάλλον δε θα πρέπει να αναμένει κανείς, αλλά ακόμα και αν λαμβάνει θεμιτές/ευλογοφανείς απαντήσεις να προσπαθεί να αναζητήσει και άλλες με διαφορετικά κριτήρια και είδος ερωτήσεων.
Από εδώ και πέρα θα μαθαίνουμε περισσότερα, τα εργαλεία θα γίνονται εξυπνότερα και αποτελεσματικότερα, οι δυνατότητες μεγαλύτερες και οι εφαρμογές σχεδόν άπειρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου