Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

  Ένας στους δέκα νοσηλευομένους εκδηλώνει λοίμωξη …

«… Επιδημία διαρκείας με βαρύτατο κόστος σε ανθρώπινες ζωές χαρακτηρίζονται οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στη χώρα μας, αφού κάθε χρόνο τουλάχιστον 1.000 θάνατοι ασθενών σχετίζονται με ενδονοσοκομειακές βακτηριαιμίες που έχουν προκληθεί από πολυανθεκτικά μικρόβια.

Το παραπάνω καταγράφεται ως δραματικό απότοκο του γεγονότος ότι σχεδόν ένας στους δέκα ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία εκδηλώνει κατά τη νοσηλεία του λοίμωξη· ένας καθημερινός εφιάλτης για τους γιατρούς που βλέπουν τις θεραπευτικές επιλογές να μειώνονται, λόγω της αντοχής που έχουν αναπτύξει οι υπεύθυνοι παθογόνοι μικροοργανισμοί σε αντιβιοτικά …»(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 12 Δεκεμβρίου 2016).
Και λίγοι είναι.
Τα νοσοκομεία κατ΄ αρχάς είναι κέντρα διερχομένων. Πολλά πρόσωπα, άσχετα, ακατάλληλα ή απλώς προσφιλή πρόσωπα που νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στους δικούς τους ανθρώπους, περιφέρονται στο νοσοκομείο, τρώνε και πίνουν και επιβαρύνουν και επιβαρύνονται. Και όλοι οι αρμόδιοι δεν κάνουν απολύτως τίποτε για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή.

Η κατάσταση επιβαρύνεται και με την υπόθεση των αποκλειστικών.

Πολεμάμε εδώ και χρόνια για την απαράδεκτη κατάσταση των αποκλειστικών νοσηλευτριών, που σίγουρα δεν είναι νοσηλεύτριες και ίσως δεν είναι ούτε αποκλειστικές.

Κάρτες που μοιράζουν συνεχώς περιφερόμενα άτομα εντός του νοσοκομείου

Αλλά όλοι οι υπουργοί έχουν φαίνεται μεγάλο ενδιαφέρον να διατηρείται η απαράδεκτη και τριτοκοσμική κατάσταση ως έχει και δε καταδέχονται καν να απαντήσουν. Δείτε το http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/05/blog-post_9.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/10/blog-post_72.html . Λογικά φαίνεται να  υποθάλπουν τη κατάσταση όλοι οι αρμόδιοι, προφανώς γιατί έχουν οφέλη.

Έτσι στα νοσοκομεία κάνουν πάρτι οι λοιμώξεις και απλώς οι δημοσιογράφοι βγάζουν μεροκάματο κάθε τόσο, περιγράφοντας τη ζοφερή πραγματικότητα.

Αιωνία η μνήμη στους αδόξως πεσόντες.
Δημοσίευση σχολίου