Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Υδατοδεξαμενές που σε κάνουν να νοιώθεις ανάταση και ευφορία…

Στη Γαλλία έχουν παράδοση σε μορφές υδατοδεξαμενών σε περιοχές σχετικά επίπεδες που παραπέμπουν στο μέλλον και σε κάνουν να νοιώθεις ευχάριστα και ένα είδος ανάτασης. Χαρακτηριστική είναι η δημιουργία της υδατοδεξαμενής της πόλεως Valance που δημιούργησε ο δικός μας Έλλην καλλιτέχνης γλύπτης Φιλόλαος (όπως διαβάσαμε στο περιοδικό Κ της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, και στην ιστοσελίδα της πόλεως http://www.valence.fr/ )!

Στην Ελλάδα οι υδατοδεξαμενές είναι σχεδιασμένες για μπετατζήδες, με μόνο κριτήριο το χαμηλό κόστος και τη ταχύτητα κατασκευής (αν ισχύει και αυτό το κριτήριο, μια και οι αποφάσεις παίρνουν αιώνες μάλλον παρά χρόνια …).

Η Ελλάδα του σήμερα παραπέμπει κατά τη γνώμη μας σε καλές στιγμές της σοβιετικής οικονομίας και φιλοσοφίας και κακόγουστη αντιγραφή αμερικανικών προτύπων και δεν έχει καμιά σχέση με την Ευρώπη ή τον άλλο πολιτισμένο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου