Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


25 Ιουλίου 2016

Κάτι είναι πολύ στραβό στο Ελληνικό Κράτος …

Διαβάσαμε το άρθρο του κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Π. ΦΟΡΤΣΑΚΗ «Συνταγματική αναθεώρηση και Δικαιοσύνη», στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 24.07.2016 : 18:40).

«… Σ​​την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να προταχθούν οι ρυθμίσεις που επηρεάζουν άμεσα την οικονομική ζωή, με προτεραιότητα εκείνες για τη δικαστική εξουσία (άρθρα 87-100α). Με 1.400.000 εκκρεμείς υποθέσεις, με απροσδιόριστο πλέον χρόνο εκδίκασης, φθάσαμε σχεδόν στην αρνησιδικία. Οι χειρότεροι στον ΟΟΣΑ και στις καταδίκες του Δικαστηρίου του Στρασβούργου. Μάλιστα, οι διάφορες προσπάθειες βελτίωσης κατέληξαν σε νέα βραδυπορία τα δύο τελευταία έτη! Η μειωμένη δικαστική προστασία αποθαρρύνει και οποιαδήποτε επενδυτική πρωτοβουλία. Και όμως σε σχέση με τους κατοίκους διαθέτουμε τους περισσότερους δικαστές στην Ευρώπη, ενώ επωμιζόμαστε υψηλότατο κόστος …».

Προφανώς ο κ. Φορτσάκης ως ειδικός, καθηγητής, τ. πρύτανης, βουλευτής Επικρατείας  και επιχειρηματίας πολλών καρατίων και προφανώς επιτυχημένος συμπολίτης μας, γνωρίζει τα θέματα εκ των έσω και οι προτάσεις του προφανώς αξίζουν προσοχής και μελέτης, τουλάχιστον.

Σημειώσαμε όμως ότι και ο κ. Φορτσάκης υπερθεματίζει για νέες προσλήψεις, νέες δομές χωρίς καμιά αναδιάταξη του υφιστάμενου συστήματος, καμία νύξη για το «πολυτελέστερο σύστημα δικαιοσύνης στη Ευρώπη» με 7 ανώτατα δικαστήρια, δικαστές με εξωπραγματικούς μισθούς και συντάξεις (άραγε τι ποσοστό των συντάξεων δικαιούνται βάσει των εισφορών που έχουν καταβάλλει;) και συνήθως εκ των υστέρων αποφάσεις της δικαιοσύνης όταν επί έτη εφαρμόζεται νομοθεσία και οι πολίτες υφίστανται τις συνέπειες παρανόμων αποφάσεων της διοίκησης; Επί πλέον δεν υπάρχει ούτε νύξη στο θέμα των διαιτησιών που αναλαμβάνουν βάσει των νόμων να διεκπεραιώσουν οι σεβαστοί κκ. δικαστές και δη οι ανώτεροι ή ανώτατοι, με άγνωστο κύκλο εργασιών.

Θεωρεί άραγε ο κ. Φορτσάκης ουσιώδες θέμα την άμεση εισαγωγή συστημάτων πληροφορικής και τηλεματικής στο δικαστικό σύστημα και αιτία της στρεβλής δομής και εξέλιξής του ή θέμα ήσσονος σημασίας και άρα μη σημαντικού προς έστω και αναφορά;

Προτείνουμε όμως να εκληφθεί η πρωτοβουλία του κ. Φορτσάκη ευκαιρία για ουσιαστικό δημόσιο διάλογο και αρχή επεξεργασίας των στρατηγικών προτάσεων των κομμάτων στα πλαίσια της επιχειρουμένης από την κυβέρνηση, αναθεώρησης του Συντάγματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου