Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η Πυροσβεστική, το 199 και η μακαριότης …

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι πληρώνουμε για δομές που δεν έχουν λόγο ύπαρξης και  δεν προσφέρουν υπηρεσίες.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, διαμαρτυρηθήκαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαρκοπούλου, για τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκαλούσαν μουσικά συστήματα μιας ομάδας ατόμων που είχαν εγκατασταθεί την παραλία Χαμοληάς Βραυρώνος


και  ετοιμάζονταν για νυχτερινό πάρτι.

Η Αστυνομία υποσχέθηκε ότι θα έστελνε περιπολικό, ενώ μας ενημέρωσαν ότι δεν είχε γίνει αίτηση για την χορήγηση αδείας,.

Όταν έπεσε το σκοτάδι άρχισαν να εκτοξεύονται πυροτεχνήματα. Η πρώτη ομοβροντία πέρασε χωρίς να αντιδράσουμε. Το ίδιο επανελήφθη αργότερα.

Κατά τη δεύτερη εκτόξευση και ενώ φυσούσε δυνατός αέρας και  υπήρχε κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, δεδομένου ότι η περιοχή είναι δασική, τηλεφωνήσαμε στο 199 και  ζητήσαμε παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Η πρώτη απάντηση του χειριστή του τηλεφωνικού κέντρου ήταν «που είναι η Χαμοληά»;  Άρα κανείς στη Πυροσβεστική δεν γνωρίζει από πού γίνονται οι κλήσεις των πολιτών και ποιος είναι ο εγγύτερος σταθμός ή περιπολικό για τυχόν επέμβαση. Τραγικό.

Ο κύριος του τηλεφωνικού κέντρου μας επεσήμανε επίσης με όλη τη σοβαρότητα του επαγγέλματός του και των περγαμηνών του, ότι εφόσον δεν υπάρχει φωτιά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.

Έγινα έξαλλος. Του ζήτησα παρέμβαση αποτροπής και  ετοιμότητα, αλλά απάντησε ότι δεν έχουν τέτοια καθήκοντα. Μόνον να σβήνουν φωτιές. Τραγικό.

Του ζήτησα το όνομα του, αφού έδωσα αμέσως μόλις τηλεφώνησα το όνομά μου, αλλά αρνήθηκε σθεναρά στις 2-3 απόπειρες μου και αφού του επεσήμανα ότι εγώ του έδωσα το δικό μου. Τι λες πατριώτη. Κανείς δεν πρέπει  α γνωρίζει με ποιόν συνομιλεί και έτσι λογικά δεν θα υπάρξουν ποτέ ευθύνες. Τραγικό.

Έκλεισα το τηλέφωνο αποσβολωμένος, κατάπληκτος, ανήμπορος και  αγανακτισμένος που πληρώνω φόρους για να συντηρώ άθλιες υπηρεσίες και  να μισθοδοτώ ακατάλληλους ανθρώπους.

Τέλος προσπάθησα να βρω το δήμαρχο και τις υπηρεσίες του δήμου, αλλά Σάββατο βράδυ, μάλλον ψάχνουμε για ψύλλους στα άχερα. Τηλεφώνησα εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα Μαρκοπούλου και έμεινα με την εντύπωση ότι κάτι θα κάνουν.

Τελευταία μου καταφυγή, έγραψα ένα μήνυμα ηλ. ταχ. σε αντιδήμαρχο Μαρκοπούλου, στο δήμαρχο Μαρκοπούλου, στη ΓΓ. Πολιτικής προστασίας, με την ελπίδα ότι κάποιος ίσως το διαβάσει και με την ευχή να μην πάρουμε φωτιά.

Ας σημειωθεί ότι εφέτος δεν έχει ακόμα εμφανιστεί το πυροσβεστικό όχημα που περιπολεί στην περιοχή, με κύριο σημείο στάθμευσης  ακριβώς πάνω από το σημείο που ρίπτονταν τα βεγγαλικά, καθόλη την αντιπυρική περίοδο από 1ης Μαΐου έως 15 Οκτωβρίου.

Εν τέλει ο Καλός Θεός της Ελλάδος έβαλε το χέρι του και αποφύγαμε την κατεστράφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου