Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


14 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα να ξανασκεφτούμε μερικά πράγματα …

Η Ελλάδα βίωσε την εισβολή σχεδόν ενός εκατομμυρίου λαθρομεταναστών την περίοδο 20015 – 2016.

Μεταξύ αυτών ήταν μεγάλος αριθμός Σύριων που βαφτίστηκαν πρόσφυγες, προερχόμενοι όμως από περιοχές της Τουρκίας, όπως και Αφγανών, χωρίς να πληρούν τα σχετικά κριτήρια του ΟΗΕ. Βλέπετε και ειδικές αναρτήσεις της περιόδου στα http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/09/blog-post_22.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/09/blog-post_41.html κα. σχετικά

Οι άνθρωποι αυτοί κατέβαλλαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε Τούρκους και άλλων εθνικοτήτων διακινητές που δρούσαν με τις ευλογίες της Τουρκικής κυβερνήσεως. Πολλοί δε Τούρκοι «επιχειρηματίες» έγιναν πλούσιοι εφοδιάζοντας τους μετακινουμένους με σωσίβια και άλλα χρειώδη και παρέχοντας στέγη και τροφή για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η Ελλάδα, εφαρμόζοντας τη κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγινε διάδρομος διακίνησης όλων αυτών των ψυχών και ήταν εξαιρετικά ευάλωτη στις διαδρομές των δυστυχισμένων ή των ευκατάστατων αλλοδαπών, που αναζητούσαν καλύτερο μέλλον.  

Και όταν η Γερμανία φρακάρισε και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να αγανακτούν με τις συνεχώς αυξανόμενες ροές και άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα περιορισμού, η Ελλάδα διαπίστωσε ότι βρέθηκε με χιλιάδες ξένους χωρίς ξέρει τι να κάνει.

Τότε για καλή μας τύχη η ΠΓΔΜ έχτισε το συρμάτινο φράχτη στην περιοχή της Ειδομένης, όπως έκαναν και οι άλλες βορειότερες χώρες στα δικά τους σύνορα. Και τα μηνύματα ότι οι δρόμοι έκλεισαν, άρχισαν να φθάνουν στους ενδιαφερομένους με αποτέλεσμα την ανάσχεση των ορδών των εισβολέων.

Βέβαια η περιοχή της Ειδομένης (και όχι μόνον) έγιναν ανοιχτά στρατόπεδα συγκεντρώσεως δικαίων και αδίκων και όλοι θυμόμαστε τις δραματικές περιόδους και τις λύσεις(;) που δόθηκαν.

Ωστόσο η Ελλάδα πρέπει να νοιώθει μεγάλη υποχρέωση – ας το πούμε έτσι και ανεξαρτήτως των λόγων που ελήφθησαν οι αποφάσεις – στην ΠΓΔΜ για τη σημαντική αυτή απόφαση και υλοποίηση. Αυτή η απόφαση, εξασφάλισε να μην πλημμυρίσει η Ελλάδα από ανθρώπους που δεν ήθελαν να έχουν και καμιά σχέση με την Ελλάδα.

Ίσως άλλοι πολίτες να έχουν άλλες απόψεις. Θα τις ακούσουμε ευχαρίστως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου