Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Οι νόμοι νάν’ ο πρώτος, και μόνος οδηγός (τίτλος δανεισμένος από τον «Θούριο» του Ρήγα Φεραίου) …

Η ​σημαντικότερη θεσμική κατάκτηση στην ανθρώπινη ιστορία είναι το κράτος δικαίου. Οι Αγγλοσάξονες το ονομάζουν rule of law, δηλαδή κυριαρχία του νόμου. Ο καλύτερος ορισμός του κράτους δικαίου βασίζεται σε σκέψεις του Αριστοτέλη στα Πολιτικά. «Είναι το κράτος που κυβερνούν οι νόμοι και όχι οι άνθρωποι». Τι να σημαίνει αυτό άραγε; Μας το εξηγεί γλαφυρά ο άνθρωπος που θεμελίωσε θεσμικά το πρώτο κράτος δικαίου, ο Τζέιμς Μάντισον … (από το άρθρο του κ. Αριστείδη Χατζή, αναπληρωτή καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 25.02.2018 : 21:29).

Έχουμε πολλάκις μιλήσει για την ανάγκη αντιστάσεων από θεσμούς και μηχανισμούς προστασίας των πολιτών από τις αυθαιρεσίες της ηγεσίας. Βλέπετε την πρόσφατη ανάρτηση «Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με την εξουσία …» , αλλά και άλλες παλιότερα).

Πρέπει επειγόντως η Ελληνική κοινωνία να συζητήσει ψύχραιμα, νηφάλια και αποτελεσματικά τις δομές του κράτους, τον εκσυγχρονισμό τους και την ευθυγράμμισή τους με τις καλές διεθνείς πρακτικές και τα επιτεύγματα των προηγμένων δυτικών κοινωνιών. 

Αναμένουμε αντιδράσεις και προτάσεις.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου