Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Η ελληνική Δικαιοσύνη και δύο πρωταρχικά προβλήματά της …

H Εκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη είναι σημαντική. Εξ ου και το Δ.Σ. της Ενώσεως των Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ

                                                 

έλαβε την απόφαση να διατυπώσει δημοσίως τις ακόλουθες, αδρομερέστατες και ελλειπτικές κατ’ ανάγκην, παρατηρήσεις επί του μέρους εκείνου της Εκθέσεως που αφορά την ελληνική Δικαιοσύνη … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, 18.01.2021 • 21:34).

Το άρθρο υπογράφουν οι κκ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. ΤΣΟΥΚΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΟΚΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ. Μάλλον πρέπει η ελληνική κοινωνία να τους ευχαριστήσει που έλαβαν το κόπο και το θάρρος να περιγράψουν μερικές προφανέστατες, προκλητικές και κατά τη γνώμη μας παράνομες και με σχέσεις διαπλοκής δραστηριότητες των λειτουργών της Δικαιοσύνης. Βέβαια σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία με το πολίτικό σύστημα.

 

Όπως και  στην περίπτωση του τομέα Υγείας, η κυβέρνηση πρέπει κατεπειγόντως να αναθεωρήσει το όλο πλέγμα της απονομής της Δικαιοσύνης. Τις εργασιακές σχέσεις των λειτουργών της, τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν, τις σχέσεις εργασίας, τα προσόντα τους και την αποτελεσματικότητά τους, την αξιολόγησή τους.

 

Επίσης το χωροταξικό σχεδιασμό των καταστημάτων απονομής της Δικαιοσύνης, τον εκσυγχρονισμό των δομών της και τη καθολική χρήση τηλεματικών εφαρμογών προς υποστήριξη του έργου των δικαστών και εισαγγελέων.

 

Δεν είμαστε του επαγγέλματός, αλλά απλοί πολίτες και δε γνωρίζουμε όλες τις πτυχές του συστήματος. Η εμπειρία μας από τη λειτουργία του συστήματος υποδεικνύει ότι πρέπει να αναθεωρηθεί εξ ολοκλήρου το όλο οικοδόμημα της απονομής της Δικαιοσύνης, άμεσα και με πολύ σφικτά χρονοδιαγράμματα.

 

ΥΓ: Σημειώστε ότι η Ελλάδα .έχει τους ποιο πολλούς δικαστές, δικηγόρους, ιατρούς, αστυνομικούς, δασκάλους και καθηγητές από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ. Η δε ελληνική Δικαιοσύνη είναι η πλέον αργόσυρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου