Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Και όμως πρέπει να επιτραπεί συμμετοχή σε εργασίες που δεν μπορούν να περιμένουν …

Μιλήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν για το γεγονός ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα, για την οποία δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να καθόμαστε άεργοι και να περιμένουμε. Να περιμένουμε τι; (βλέπετε π.χ. https://simpleandclear.blogspot.com/2020/12/blog-post_37.html) 

Όλοι οι πολίτες σε παραγωγική ηλικία πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια και σε πρώτο στάδιο να προτείνουν στη κυβέρνηση λύσεις, που θα τους επιτρέψουν να δραστηριοποιηθούν εκ νέου και να ξαναγίνουν ενεργητικοί και παραγωγικοί.

 

Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί δραστηριότητες (εγκεκριμένες και ασφαλείς) που μπορούν να λάβουν χώρα παρά την πανδημία, όπως είναι η τηλεργασία, οι εξ αποστάσεως συνεργασίες, οι δραστηριότητες πληροφορικής (συνεχίζοντας λογικά και με επιταχυνόμενο ρυθμό προηγούμενες δραστηριότητες και επιδόσεις), το ηλεκτρονικό εμπόριο, η συμμετοχής εξ αποστάσεως σε δραστηριότης πολιτισμού, οι εργασίες σε ανοιχτούς χώρους, κα.

 

Ο Ιανουάριος είναι μήνας ενάρξεως αγροτικών εργασιών, όπως προετοιμασία αγρών, κλαδεμάτων, λίπανσης, ραντισμάτων, φυτεύσεων κα. Τα μέτρα που εξαγγέλλονται συνεχώς δεν περιλαμβάνουν προβλέψεις για αυτά ούτε και ανακοινώνονται πλαίσια  ασφαλούς δραστηριοποίησης. Παράλληλα οι πολίτες παραμένουν στο σκότος, για το αν η κυβέρνηση εργάζεται προς τη κατεύθυνση διαμορφώσεως σχηματισμών λήψης αποφάσεων επί προτάσεων ή όχι. Δεν είναι λογικό να αφεθούν οι κήποι των σπιτιών, που δεν είναι πρώτη κατοικία, να ρημάξουν.

 

Οι σύγχρονες τηλεματικές τεχνολογίες μπορούν άμεσα, εύκολα και αποτελεσματικά να συμβάλλουν στην εφαρμογή, τη καταγραφή, την αξιολόγηση, τον έλεγχο και την περαιτέρω αξιοποίηση προτάσεων και σχημάτων συμμετοχής σε ρυθμίσεις και διεργασίες με οικονομικό αντίκτυπο.

 

Τολμήστε και κινητοποιηθείτε για να βρεθούν λύσεις. Και βάλτε τα δυνατά σας να απαντάτε στις προτάσεις και τις υποδείξεις των πολιτών. Η απάντηση είναι νόμιμο δικαίωμα των πολιτών και η άρνηση απαντήσεως είναι αδίκημα.

 

ΥΓ: Διαβάστε τις προτάσεις μας από τον Απρίλιο 2020 στα  https://simpleandclear.blogspot.com/2020/04/blog-post_88.html και  https://simpleandclear.blogspot.com/2020/11/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου