Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Ο ρόλος του του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης …

Οι αρμοδιότητες του ΥΨΔ περιγράφονται στην ιστοσελίδα του στη δ/νση https://mindigital.gr/to-ypourgeio/apostoli. Όλα καλά και όλα ωραία. 

Αλλά δε βρήκαμε κάτι που να αναφέρει δυνατότητες των πολιτών να σχολιάσουν, να διατυπώσουν παρατηρήσεις, να εκφράσουν τυχόν αντιρρήσεις και κυρίως να προτείνουν, θέματα και κυρίως λύσεις.

 

Και το νέο αυτό υπουργείο πιστεύει ότι μπορεί να τα κάνει όλα μόνο του, εξ ονόματος των πολιτών που πρέπει να είναι σιωπηλοί αποδέκτες, χωρίς φωνή και απλά να περιμένουν τους επιτελείς του ΥΨΔ να λύσουν τα προβλήματα για λογαριασμό τους, τα οποία πολλές φορές δε γνωρίζουν καν.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς ως πολίτες έχουμε απευθυνθεί πολλάκις στο υπουργείο και δεν πήραμε ποτέ κάποια ουσιαστική απάντηση. Τις περισσότερες φορές δεν απαντούν, όπως άλλωστε κάνει όλη η Δημόσια Διοίκηση – κατά παράβαση των Νόμων – είτε απαντούν (το έκαναν μια ή δύο φορές) με αοριστίες και γενικότητες, επικαλούμενοι την «αποστολή» τους και εκφράζοντας τη βεβαιότητά τους ότι εργάζονται αποκλειστικώς για το καλό μας.

 

Το ΥΨΔ αλλά και  όλοι οι δημόσιοι φορείς πρέπει να παρέχουν τη δυνατότητα στους πολίτες να επικοινωνούν μαζί τους στη βάση κανόνων. Πρωταρχικής σημασίας είναι οι πολίτες να λαμβάνουν απαντήσεις επί της ουσίας και εντός των προθεσμιών που προβλέπουν οι Νόμοι.

 

Όλοι οι κυβερνώντες πρέπει να κατανοήσουν επί τέλους ότι οι πολίτες δεν είναι εχθροί και έχουν κάθε συμφέρον να πληροφορούν εγκύρως και εγκαίρως του πολίτες και να αξιοποιούν τις γνώσεις, τις υποδείξεις και τις προτάσεις τους συνεχώς και με προθυμία, δηλαδή να τους αντιμετωπίζουν ως συνεργάτες και όχι ως αντιπάλους ή ενοχλητικούς τρίτους.

 

Υπάρχει άραγε υπουργός ή άλλος μεγαλόσχημος, περιλαμβανομένου του κ. πρωθυπουργού που είναι σε θέση να κατανοήσει την πραγματικότητα και να ενεργήσει αναλόγως;

 

Η μέχρι σήμερα συμπεριφορά τους αποδεικνύει ότι δεν το θέλουν ή δεν το κατανοούν. Η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη και πηγή δεινών για τη δημόσια ζωή και το δημόσιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου