Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Δηλώσεις προσώπων του δημόσιου χώρου για ήρωες και ηρωικές πράξεις …

Διαβάσαμε την ανακοίνωση του κ. Τσίπρα σχετικά με τον άδικο χαμό του αρχιπυροσβέστη στον Έβρο (1/2/2021) και άλλα κατά καιρούς παρόμοια. 

Διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΥΕΘΑ ότι θα δοθούν τα ονόματα των τριών «ηρώων» των Ίμια, σε νέα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού (30/1/2021).

 

Προφανώς οι προαναφερθέντες χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Και κάθε φορά χωρίς χρονοτριβή  σπεύδουν όλοι οι «αρχηγοί» να εκφράσουν ΔΗΜΟΣΙΩΣ τη συμπαράστασή τους στα θύματα.

 

Η συμπαράσταση πρέπει να είναι αυτόματη μέσω κανόνων και αποφάσεων της διοίκησης για θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Τα δημόσια συλλυπητήρια είναι άχρηστο φολκλόρ.

 

Κύριοι, όλοι εσείς που μάθατε να χαρακτηρίζετε ηρωική για δικούς σας πολιτικούς λόγους οποιαδήποτε κατάσταση σας συμφέρει και πιστεύετε ότι θα σας αποφέρει εκλογικά οφέλη, σταματήστε να στέλνετε αμέσως τα συλλυπητήριά σας και ασχοληθείτε με τα καθήκοντα σας. Και αναλογιστείτε τις υποχρεώσεις σας πριν αποδώσετε άκριτα τους χαρακτηρισμούς «ήρωες» και «ηρωικές πράξεις».

 

Η Ελληνική γλώσσα είναι πλουσιότατη και εξαιρετικά παραστατική. Τη καταντάτε γελοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου