Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Οικοδομική άδεια με αναδρομική ισχύ για το The Mall Athens …

Στην οριστική νομιμοποίηση του εμπορικού κέντρου The Mall Athens προχωρεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Με διάταξη σε σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις το υπουργείο προβλέπει την έκδοση της οικοδομικής άδειας του εμπορικού κέντρου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, δηλαδή από την ημέρα που αυτό ανεγέρθηκε. 

Το νομοσχέδιο προβλέπει την ολοκλήρωση της διαδικασίας νομιμοποίησης και αναβάθμισης του Mall (σύμφωνα με το ειδικό χωρικό σχέδιο, που εγκρίθηκε με προεδρικό διάταγμα πέρυσι). (Φωτ. AΠΕ)

Στο ίδιο σχέδιο νόμου, το ΥΠΑΝ οριοθετεί περιοχές για αναπτυξιακά έργα μέσα σε προστατευόμενες περιοχές, ενώ διευρύνει τις αρμοδιότητες του ΤΕΕ. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις που τροποποιούν τη νομοθεσία για τα δημόσια έργα … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 24.02.2021 • 22:54).

 

Όλοι οι Έλληνες μπορούν να θαυμάσουν το Ελληνικό κράτος και τους ταγούς του.

 

Πρώτα αφήνουν επιχειρηματίες, τράπεζες, πολεοδομίες και άλλους και μάγκες εργολάβους που δε φοβούνται τίποτε, να κάνουν τεράστια έργα χωρίς άδειες, δηλαδή να κατασκευάσουν  αυθαίρετα, προφανώς αφού έχουν λάβει όλα τα μέτρα ώστε κανείς αρμόδιος να μην τους ενοχλήσει – προφανώς και έναντι μεγάλων ωφελημάτων -  και έρχονται ύστερα από 20 σχεδόν χρόνια παρανομίας να νομιμοποιήσουν τις αυθαιρεσίες.

 

Αυτή είναι η Δημοκρατία όπως την κατάντησαν και όπως την επιβάλλουν στους νομιμόφρονες πολίτες που τηρούν τους νόμους και πληρώνουν φόρους.


Τι μπορούν να πουν και τι να κάνουν οι πολίτες; Ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί : Δόξα και μακροημέρευση στους μεγάλους αυθέντες μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου