Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


16 Ιανουαρίου 2022

Απορία, έλλειψη πληροφόρησης και άλλα τινά …

Με αφορμή την είδηση: Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Αλλάζει το επενδυτικό οικοσύστημα, Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ


Την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 λήγει η προθεσμία να καταθέσουν οι φορείς της αγοράς τις παρατηρήσεις τους στο υπουργείο Οικονομικών για το σχέδιο νόμου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το οποίο ήδη έλαβε έγκριση από τους θεσμούς. Στη συνέχεια, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην ψήφισή του από τη Βουλή. Ταυτόχρονα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να φέρει σε διαβούλευση και το σχέδιο νόμου για το Συνεγγυητικό Ταμείο … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ), UPD:12:08 Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2022 11:51).

Προφανώς κάτι θα ξέρουν οι αρμόδιοι για να προχωρήσουν στη κατάθεση του σχεδίου Νόμου.

 

Βλέποντας το κτήριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, απλά διερωτηθήκαμε ποια είναι τα σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής που διαθέτει το ΓΛΚ προκειμένου  να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να διαμορφώνει σενάρια ανάπτυξης, να κατανοεί πως εξελίσσονται τα πράγματα στις ελληνικές και διεθνείς αγορές, να κατανοεί τις δυνατότητες και ευκαιρίες διαχειρίσεως του κρατικού και ιδιωτικού χρέους, να γνωρίζει που τι κονδύλια έχουν διατεθεί, πως εξελίσσονται οι προϋπολογισμοί όλων των φορέων σε πραγματικό χρόνο ποιος κανει υπερβάσεις, πότε και για ποιο λόγο κλπ., κλπ.

 

Με ποιους φορείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι διασυνδεδεμένο, πως συνεργάζεται με την Τράπεζα της Ελλάδος, από που αντλεί στατιστικά στοιχεία (υποθέτουμε σε πραγματικό χρόνο και όχι μετά από μήνες και χρόνια), ποιοι επιστημονικοί φορείς το υποστηρίζουν με ανεξάρτητες μελέτες και αναλύσεις, κα.

 

Λογικά το προσωπικό που υπηρετεί στο ΓΚΛ πρέπει να είναι πολύ εξειδικευμένο και τα στελέχη του να διαθέτουν περγαμηνές και επιτυχίες στο ρόλο που διαδραματίζουν στο οικονομικό γίγνεσθαι της διακυβέρνησης. Αλήθεια πως επιλέγονται, πως εκπαιδεύονται και πως αξιολογούνται;

 

Ως πολίτες που αγωνιούμε με τα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα και ποτέ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις δυνατότητες της κυβερνήσεως και των μηχανισμών που τη υποστηρίζουν. Θα θέλαμε να μάθουμε πολύ περισσότερα για τη λειτουργία του ΓΛΚ και των αποτελεσμάτων που επιτυγχάνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου