Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Έντονα καιρικά φαινόμενα και καλώδια μέσα στα δένδρα …

Το πρόβλημα στις αστικές περιοχές είναι γνωστό, προκαλεί σημαντικές δυσλειτουργίες και έχει ως συνέπεια συνήθως αναποτελεσματική και χαώδη διαχείριση του προβλήματος. Έτσι εκτοξεύονται αλληλοκατηγορίες για αδράνεια και ανικανότητα αρμοδίων, χωρίς όμως απόδοση ευθυνών και πάντοτε χωρίς συνέχεια και καλλίτερη οργάνωση για την αντιμετώπιση νέων επεισοδίων.   

Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι ότι οι ζημιές που συχνά προκαλούνται είτε ως δασικές πυρκαγιές είτε ως διακοπή ηλεκτροδότησης νοικοκυριών, κοστίζουν τεράστια ποσά, προκαλούν περιβαλλοντικά εξαιρετικά επιζήμιες καταστάσεις και ταλαιπωρίες ιδιαίτερα   δυσβάστακτες για πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή λόγω ηλικίας αδυνατούν να αντιμετωπίσουν χωρίς υπερβολικό κόπο και προσπάθεια τις δύσκολες καταστάσεις.


Κατ΄ εμάς το πρόβλημα, επί πλέον της αυτονόμησης των αρμοδίων και την απαράδεκτη μονίμως αναμονή καθ’ έξιν και επάγγελμα για εντολές απο ανώτερα κλιμάκια προκειμένου να κουνήσουν το χεράκι τους, αφήστε το μυαλό τους, επιτείνεται από την παράλογη συνήθεια και πρακτική να φυτεύουν δήμοι και πολίτες δένδρα στα πεζοδρόμια! Ακόμα και στην περίπτωση οικιών που διαθέτουν κήπους σε επαφή με τα πεζοδρόμια.


Αλλά λόγω ελλείψεως χώρου που οφείλεται στο σχεδιασμό των πόλεων «ντου ιτ γιορσέλφ» ή «κάνε την πόλη σου όπως γουστάρεις» (βλέπετε την ανάρτηση μας του 2017  https://simpleandclear.blogspot.com/2017/11/do-it-yourself.html) και μαγκιά για εύκολες και φτηνές λύσεις όλες οι δημόσιες υπηρεσίες χρησιμοποιούν τα πεζοδρομία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πολίτης να περπατά στα πεζοδρόμια, αλλά στους δρόμους. Παγκόσμια ελληνική πατέντα!


Τα δένδρα όμως μεγαλώνουν, μάλλον αργά και έτσι για πολλά χρόνια δεν προκύπτει πρόβλημα με τα εναέρια καλώδια διανομής ηλεκτρικής ενεργείας (άραγε γνωρίζουν για συνεστραμμένα μονωμένα ηλεκτρικά καλώδια). Κάποτε όμως και σε συνδυασμό με την αβελτηρία αρμοδίων, τη τεμπελιά τους και την ενασχόληση σε άλλες δραστηριότητες (ναι, ναι ελέγξτε κύριοι αρμόδιοι με τι ασχολούνται καθημερινά οι υπάλληλοι …) προκύπτουν μεγάλες καταστροφές σε περιπτώσεις εντόνων φυσικών φαινομένων. Και όλοι περιμένουμε τους άφαντους αρμοδίους, αλλά μάθαμε και να μην κουνάμε και εμείς το χέρι μας ή/και το μυαλό μας, ώστε να συμβάλλουμε στην άμεση εξεύρεση λύσεων.


Η λύση; Να απομακρυνθούν τα δένδρα και οι δημόσιες υποδομές από τα πεζοδρόμια και να προκριθεί η λύση της υπογειοποίησης και της τοποθέτησης υποδομών σε σήραγγες υπό τους δρόμους, όπως κάνουν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Ακριβή λύση, αλλά αναγκαία και μακροπρόθεσμα βέλτιστη. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν κήποι οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές, μπορούν να φυτεύουν δένδρα εντός του οικοπέδου και να τα φροντίζουν. Οπωροφόρα δένδρα είναι κατάλληλα, ευωδιάζουν συνήθως την άνοιξη και εύκολα μπορούν να κρατηθούν σε λογικό ύψος αν είναι απαραίτητο. Αν είναι ενδεδειγμένο να φυτευτούν δένδρα στα πεζοδρόμια, τότε η επιλογή πρέπει να είναι νεραντζιές και να φυτεύονται όχι στο μέσο του πεζοδρομίου αλλά στα άκρα.


Ακούει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου