Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Διαδικτυακές επισκέψεις σε υπουργεία και δημόσιους φορείς ...

Οι πολίτες έχουν πλήρη άγνοια του πως λειτουργούν υπουργεία και άλλοι δημόσιοι φορείς. Οι κυβερνήσεις απαξιούν να λογοδοτήσουν επ΄ αυτού στους πολίτες και τους αφήνουν ή τους υποχρεώνουν να πιστεύουν ότι όλα δουλεύουν ρολόι και κάθε φορέας και υπάλληλος δίνει τον καλύτερο εαυτό του για το κοινωνικό καλό. 

Αλλά πως λειτουργούν οι φορείς; Πως είναι οργανωμένοι; Πως γίνεται η επεξεργασία των θεμάτων; Πως διαμορφώνονται σενάρια των εξελίξεων και πως ελέγχονται; Πως καταλήγουν σε προτάσεις προς την κυβέρνηση και αυτούς που πρέπει να λάβουν αποφάσεις; Ποια εργαλεία έχουν στη διάθεσή τους οι εντεταλμένοι υπάλληλοι; Πως ανανεώνονται οι γνώσεις τους και πως παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις;, κα. κα. Άγνωστο. Και μέγα μυστήριο!

 

Όλα αυτά και άλλα πολλά οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν και να παρακολουθούν όποτε εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Προτείνουμε λοιπόν εκ του μακρόθεν οργανωμένες επισκέψεις με οδηγό και «έκθεση» των δραστηριοτήτων κάθε φορέα στους πολίτες και την κριτική τους. Τα σχετικά βίντεο θα είναι μονίμως διαθέσιμα, αναρτημένα στις ιστοσελίδες του φορέα  και θα ανανεώνονται όταν υπάρχουν μεταβολές και σημαντικές εξελίξεις. 


ΥΓ: Πότε θα δούμε να υποχρεωθούν υπουργεία και άλλοι δημόσιοι φορείς να δημοσιεύουν προϋπολογισμούς και απολογισμούς οικονομικούς και πεπραγμένων; Δεν είναι αυτό μέρος της απαραίτητης αξιολόγησης υπαλλήλων και φορέων; Δεν πρέπει να συναρτώνται οι επιδόσεις τους με τη χρηματοδότησή τους και την αναδιοργάνωσή τους; Το θέμα επισημάναμε πριν χρόνια - βλέπετε π.χ. https://simpleandclear.blogspot.com/2013/06/blog-post_7839.html αλλά ουδείς ασχολήθηκε και ούτε καν απάντησαν στην λογική πρότασή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου