Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Γιορτινό! … αλλά πάντα επίκαιρο …

Κάποια άλλα Χριστούγεννα πριν από πολλά χρόνια είχα συντάξει μια λίστα με μικρές συμβουλές, έβαλα πάνω πάνω τον τίτλο «Οδηγίες χρήσης ζωής – 2008», το τύπωσα σε δύο αντίτυπα και έδωσα από ένα στα παιδιά που τότε ήταν μικρά. Μετά το ξέχασα, όπως νόμιζα ότι η λίστα ξεχάστηκε και από τα παιδιά. Αλλά αυτά είχαν φυλάξει τις «οδηγίες» και τα τελευταία χρόνια έγινε παράδοση να τις ανασύρουν τα Χριστούγεννα και να ελέγχουν αν τις ακολουθούν ή τις έχουν παραβιάσει. Συνήθως ακολουθούν προσωπικές εξομολογήσεις και με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε κι εμείς οι γονείς (ενίοτε με τρόμο) προς τα πού πορεύονται τα παιδιά μας ... (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΨΕΙΣ, 25.12.2021 • 20:59).

Πρόκειται για το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 25ης Δεκεμβρίου 2021 από τον κ. Τάκη Παππά.

Αμέσως θυμηθήκαμε το ποίημα Αν… του Κίπλινγκ που ο δικός μου πατέρας επέμενε να το διαβάσουμε και να το κατανοήσουμε όταν ήμασταν μικρά παιδία, αν θυμάμαι καλά 12 περίπου ετών! Για προφανείς λόγους μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να το διαβάσει στην αγγλική γλώσσα και σε διάφορες ελληνικές μεταφράσεις εδώ.

Βρήκαμε τις προτροπές του κ. Παππά είναι πολύ ενδιαφέρουσες και προτείνουμε να διαβαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου