Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Αντιδράσεις στη Χίο για την κατασκευή κλειστής δομής …

Οξύνεται η κόντρα για τη δημιουργία κλειστής δομής υποδοχής μεταναστών στη Χίο μεταξύ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και μεγάλου τμήματος των πολιτών του νησιού, μετά την αποτυχία της προσπάθειας να ξεκινήσουν τα έργα ανήμερα τα Φώτα.

Τα σκαπτικά μηχανήματα που δεν ξεφορτώθηκαν από τον «Πελαγίτη» προορίζονταν για δημιουργία νέας κλειστής δομής στη θέση Πλατύ.

Η σύγκρουση λαμβάνει πλέον και ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά καθώς, όπως προμηνύουν τα αποτελέσματα της διενεργηθείσας απογραφής, η Χίος από το καλοκαίρι και μετά θα είναι μονοεδρική περιφέρεια …. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 8 Ιανουαρίου 2022).

Δε θα ασχοληθούμε με την είδηση αυτή καθ΄ εαυτή, παρότι οι κκ. δημοσιογράφοι μιλάνε για σχεδόν καθολική διαμαρτυρία των κατοίκων της Χίου, πράγμα που δεν προκύπτει από την εικόνα. Και που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τις αρχές που είναι επιφορτισμένες με την εύρυθμη λειτουργία της πόλεως και της νήσου (και όχι μόνοι στη Χίο!).


Εμάς μας ενδιαφέρει σήμερα ένα άλλο θέμα που φαίνεται να μην προβληματίζει κανένα.


Διαμαρτύρονται άραγε οι κάτοικοι της Χίου για την εμφανέστατη και προσβλητική για σοβαρή κοινωνία και αρχές, ρύπανση του λιμένα της Χίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου