Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Κουτσό και στραβό το 112 και η αποτελεσματικότητά του …

Ασφαλώς και είναι πολύ καλό που υπάρχει ήδη το 112. Για έκτακτες περιπτώσεις ειδοποιούνται οι πολίτες εφόσον οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας εκτιμούν ότι  υφίσταται κίνδυνος για τη ζωή. 

Εκτός από προειδοποιήσεις υπάρχουν και μηνύματα του τύπου «πρέπει οι πολίτες της τάδε περιοχής να μετακινηθούν προς τη κατεύθυνση δείνα, λόγω δυσμενεστάστων καιρικών καταστάσεων και διαφαινόμενου κινδύνου …».

Ωραία και ευχαριστώ που με φροντίζουν και με σκέπτονται. Βάζω λοιπόν στο αυτοκίνητο αν έχω, γυναίκα και παιδιά, παίρνουμε και μερικά χρειώδη και βάζω μπρος προς τη κατεύθυνση δείνα.

Μετά από κάποια χιλιόμετρα μου λέει η γυναικά μου, που πάμε βρε Βαγγέλη; Της απαντώ ότι περιμένω να μας δώσουν και νέες οδηγίες για το που θα καταλήξουμε και σε ποιο σημείο υποδοχής και φροντίδας πρέπει να εμφανιστούμε. Είσαι σίγουρος βρε Βαγγέλη μου αντιτείνει και ομολογώ ότι ήδη με έχουν ζώσει τα φίδια. Δε θα πάρουμε άλλη εντολή, υπόδειξη ή προειδοποίηση. Ισχύει η πρώτη. Επ’ άπειρον. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Και ασφαλώς σώζεται κόσμος, αλλά όχι όλοι. Δεν μπορεί να γίνει κάτι και για τους γέροντες, τους μοναχικούς ανθρώπους, τους ανήμπορους, τους μη έχοντες, όσους δεν έχουν λιμουζίνα, αγροτικό, τρακτέρ ή άλλα εργαλείο; Και τα κέντρα υποδοχής και φροντίδας σε ποιο στάδιο μελέτης και σχεδιασμού άραγε βρίσκονται;

Πολύ καλή η Πολιτική Προστασία, αλλά προς το παρόν μας φαίνεται ανάπηρη, προβληματική και σχεδιασμένη πρωτίστως για το βόλεμα ημέτερων και φίλων. Κανένας σοβαρός σχεδιασμός, καμιά σοβαρή οργάνωση με κριτήρια αποτελεσματικότητας.

Θα δημοσιεύσει κάποιος αρμόδιος ή η ΕΑΔ ή ο Συνήγορος του Πολίτη, ή η Πολιτική Προστασία πεπραγμένα με πραγματικούς αριθμούς και υπευθύνους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου