Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Αναζητώντας πληροφορίες στην ΕΑΔΗΣΥ ή ωδή προς το Ψηφιακή Διακυβέρνηση …

Ως πολίτες ενδιαφερθήκαμε να μάθουμε αν έχουν υπογραφεί συμβάσεις του υπουργείου Υποδομών με τον εργολάβο ΙΝΤΡΑΚΑΤ, όπως έλεγαν πληροφορίες που κυκλοφορούσαν επίμονα. Η εταιρεία προς την οποία έχουμε απευθύνει επιστολές για το θέμα δεν απαντά, βάσει της πάγιας ή/και συνήθους τακτικής για συσκότιση και αποφυγή εμπλοκής σε ανεπιθύμητες καταστάσεις. Έτσι μάθαμε και την ύπαρξη της ΕΑΔΗΣΥ.
 
Ρωτώντας το σύστημα της ΕΑΔΗΣΥ με το λήμμα «Σύμβαση ΙΝΤΡΑΚΑΤ Ερασίνο» εμφανίστηκαν στην οθόνη του υπολογιστή μας πολλές συμβάσεις που αφορούν το έργο.
 
Ο σύνδεσμος είναι ο  https://www.diavgeia.gov.gr/search?query=q:%22%CE%A3%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7%20%CE%99%CE%9D%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A4%20%CE%95%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BD%CE%BF%22&page=0&sort=relative  και οι συμβάσεις πολλές.
 
Συμβάσεις της ΙΝΤΡΑΚΑΤ δε βρήκαμε.
 
Τα στεγανά είναι ερμητικά κλεισμένα, οι συντεχνίες πανίσχυρες, η διαπλοκή πανταχού παρούσα, τα υπόγεια ρεύματα ανεξάντλητα, η περιφρούρηση των κεκτημένων αιτία πολέμου. Βασικό εξάρτημα και κραταιός μηχανισμός της σύγχρονης Ελλάδος …
 
Βρήκαμε όμως πολλές χρηματοδοτήσεις στην ΕΦΑΑΝΑΤ για ανασκαπτικό έργο.
Προφανώς πολλά χρήματα έχουν δοθεί για την αρχαιολογική έρευνα πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Βραυρώνος και αφού αποκαλύφθηκαν κατάλοιπα όχι από τα χέρια αρχαιολόγων, αλλά από θηριώδη σκαπτικά μηχανήματα που ξήλωσαν με περισσή προκλητικότητα μέρος του δάσους από αλμυρίκια του Βιότοπου Βραυρώνος. Και λογικά θα δοθούν και άλλα.
 
Απλά και κατανοητά οι πολίτες θέλουν να βλέπουν σε ιστοσελίδες του υπουργείου Πολιτισμού και της ΕΦΑΑΝΑΤ, τα συνολικά ποσά που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα και τα σχέδια/προγράμματα βάσει των οποίων δίδονται τα χρήματα. Φυσικά, λογικό είναι οι πολίτες να απαιτούν και πληροφόρηση για τα αποτελέσματα και τα ευρήματα. Αλλά θα μου πείτε, που βρίσκεσαι αγαπητέ; Εδώ είναι Ελλάδα και δημόσια διοίκηση, δεν είναι παίξε γέλασε!
 
Αλήθεια γιατί τους πληρώνουμε όλους αυτούς; Αφού υπάρχει και η Διαύγεια; Βέβαια η Διαύγεια χρειάζεται καλύτερη οργάνωση ώστε να βρίσκει κανείς αυτό για το οποίο  ενδιαφέρεται άμεσα και χωρίς χάσιμο χρόνου.
 
Στις 5 Σεπτέμβριου 2023, η Δ19 Δ/νση του υπουργείου Υποδομών μας έστειλε τις επίμαχες συμβάσεις και τους ευχαριστήσαμε για αυτό.
 
ΥΓ: Μετά από ημέρες και αφού χάσαμε ώρες για να βρούμε αυτό που ψάχναμε – και τελικά δεν το βρήκαμε – ανακαλύψαμε ότι η περίφημη ΕΑΔΥΣΥ έχει δημοσιεύσει αποφάσεις και συμβάσεις μέχρι το 2022! Ταχύτης και εξυπηρέτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: