Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Για μια δίκαιη και πράσινη ανάπτυξη στα ελληνικά νησιά …

Πώς μπορούν να προστατευθούν αυτοί οι ευαίσθητοι περιβαλλοντικοί πόροι εξαιρετικής ομορφιάς και να τους απολαμβάνουν όλοι ισότιμα; Πώς θα βρεθούν έσοδα ώστε να εξασφαλιστούν κατάλληλες υποδομές και βιωσιμότητα;

Αεροφωτογραφία περιοχής της Ρόδου που κάηκε τον Ιούλιο. Ολα άλλαξαν, εκτός από τις ξαπλώστρες στην παραλία, που περιμένουν τους τουρίστες. Ενα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, περισσότερο δίκαιο, που θα προστατεύει τις ευάλωτες ελληνικές ακτές από την υπερεκμετάλλευση και την ασυδοσία, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. Φωτ. REUTERS/Nicolas Economou

Τα ελληνικά νησιά, με τη φυσική και αρχιτεκτονική ομορφιά και ποικιλομορφία τους, αποτελούν εθνικό θησαυρό. Εχουμε την επιλογή να τα προστατεύσουμε και να αξιοποιήσουμε με σύνεση αυτόν τον πλούτο προς όφελος όλων ή να τον κατασπαταλήσουμε για το γρήγορο κέρδος μιας μειοψηφίας. Το δημοφιλές «κίνημα της πετσέτας» ανέδειξε ορισμένα από αυτά τα ζητήματα, φανερώνοντας ότι η χρήση αυτού του πλούτου δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε βιώσιμη. Τις παραλίες, οι οποίες υποτίθεται ότι είναι δημόσιοι χώροι, έχουν οικειοποιηθεί επιχειρήσεις –με ή χωρίς άδεια– προσφέροντας υπηρεσίες σε εύπορους πελάτες, που πληρώνουν το αντίστοιχο αντίτιμο, χτίζοντας συχνά παράνομες κατασκευές και δημιουργώντας ρύπανση … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 04.09.2023 • 09:00).
 

Στιγμή δεν χάνουν οι τολμηροί επιχειρηματίες και αποκατέστησαν αμέσως το φυσικό περιβάλλον των καμένων εκτάσεων, όπως δείχνει η εξαιρετική φωτογραφία.


Μα για να δουλέψει ο κόσμος θα πουν και να απολαύσουν οι τουρίστες την εκπληκτική ελληνική φύση. Έστω και αν είναι πολυτραυματίας και ίσως με ανεπανόρθωτο τρόπο;


Βέβαια υπάρχει και ένα ερώτημα. Ποιος σεβάστηκε τις εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων; Η πυρκαγιά άραγε ή οι πυροσβέστες έβαλαν τα δυνατά τους και τη σταμάτησαν εκεί που έπρεπε; Ας είναι. Και αυτό εν κατακλείδι κέρδος είναι.


Ευχαριστούμε τον καθηγητή κ. Μεγήρ που αφιέρωσε φαιά ουσία, χρόνο και προσπάθεια να πει στους Έλληνες και κυρίως στην αδρανούσα και διαπλεκόμενη ελληνική κυβέρνηση (αφήνουμε κατά μέρος την άχρηστη, γραφειοκρατική και μονίμως παρωχημένη δημόσια και δημοτική διοίκηση) ποιο είναι το συμφέραν της χώρας και των πολιτών της.


Είναι καιρός το 50% των πολιτών (που εκτιμούμε και το ορίσαμε έτσι ώστε να μην αμφισβητείται) που είναι προοδευτικοί, γνώστες του αντικειμένου τους, νομοταγείς και κοσμοπολίτες να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να μην αφήσουν πλέον τους υπολοίπους να διαφεντεύουν τη χώρα με μαφιόζικες πρακτικές.


Δυστυχώς φαίνεται κανένας στην κυβέρνηση να μη διαβάζει ούτε και αν το κάνει να μην κατανοεί το κείμενο (ΠΙΖΑ), αν και είναι αυτοί που θα έπρεπε να καθοδηγούν τους πολίτες προς ευοίωνο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου