Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Διαβούλευση για τον «τουρισμό» των λυμάτων του δήμου Σαρωνικού …

Ο δήμος Σαρωνικού αποφάσισε με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό πρώην δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη για κάποιο διάστημα, κ. Πέτρο Φιλίππου, ότι ο δήμος Σαρωνικού είναι ανθυγιεινό περιβάλλον για τα ευγενή λύματα του και ύστερα από 3 ή 4 απόπειρες εξεύρεσης λύσεως που διήρκεσε πάνω από 20 χρόνια για την επεξεργασία τους – και αφού πληρώνει πρόστιμα λογικά και προφανώς η Ελλάδα στην ΕΕ – εφευρέθηκε η λύση να στέλνονται τα λύματα για "τουρισμό" στο ΚΕΛ Κρωπίας – Παιανίας, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων με τη βοήθεια 13 (ναι, ναι) αντλιοστασίων.

Συνοδοιπόρος και συνεταίρος στο επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα νέου τύπου και πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, είναι η περίφημη ΕΥΔΑΠ, που αποκήρυξε ελαφρά τη καρδία και χωρίς συνέπειες εγκεκριμένη πρότασή της για κατασκευή ΚΕΛ του δήμου Σαρωνικού στη θέση Γερακίνα, στη Νέα Φώκαια.

Όλα έγιναν με όλους τους σύγχρονους κανόνες: Διαπλοκή, ασάφεια, μυστικότητα, υπόγειες συμφωνίες, αδιαφάνεια, επιστράτευση προθύμων, χρονοκαθυστερήσεις, πάρε-δώσε, σαλαμοποίηση, ερήμην ενδιαφερομένων κατοίκων και περιβαλλοντικών φορέων, κα. …

Ξαφνικά ο δήμος Μαρκοπούλου ανάρτησε εν μέσω θέρους και χωρίς καμιά γνωστοποίηση στους κάτοικους του δήμου, διαβούλευση με θέμα:

 
Η «Δικτατορία της Δημοκρατίας©» σε πλήρη ανάπτυξη. Οι νομοταγείς πολίτες δε ξέρουν από πού να προφυλαχτούν και σε ποιους να προσφύγουν ζητώντας το δίκιο τους. Όλα μα όλα διαβρωμένα.

Διαβάστε τις δικές μας παρατηρήσεις και τη συμβολή μας στη Διαβούλευση κάνοντας κλικ εδώ …

Ο δήμος και ο δήμαρχος Μαρκοπούλου που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αδρανούν, αδιαφορούν(;), δεν ασχολούνται, έχουν κάνει ίσως συμφωνίες ειδικού τύπου ή δε ξέρουμε τι άλλο. Σημασία έχει ότι φαίνεται να μην ασχολούνται σοβαρά με το θέμα.

Το μέλλον είναι δυσοίωνο και όζει, σε πολύ μεγάλη έκταση …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου