Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


22 Οκτωβρίου 2023

Άρθρο του Α. Σκέρτσου στην «Κ»: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει το κράτος …

Το Gov.gr άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει καθημερινά το πρόσωπο της δημόσιας διοίκησης


Το Gov.gr με τις σχεδόν 1.600 ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές του άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει καθημερινά το πρόσωπο της δημόσιας διοίκησης τα προηγούμενα 4 χρόνια. Εκανε ευκολότερη τη ζωή πολιτών και επιχειρήσεων και σημαντικά απλούστερη την επαφή μας με βασικές δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής. Τα ψηφιακά αυτά βήματα γίνονται στην τρέχουσα τετραετία άλματα, ώστε να συγκλίνουμε πραγματικά με τις πιο ώριμες ψηφιακά χώρες της δυτικής Ευρώπης. Και καταλήγει το άρθρο «Η ψηφιακή τεχνολογία και η υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν, μεταξύ άλλων, να οδηγήσουν ακόμη και στην επανεφεύρεση της σύγχρονης δυτικής δημοκρατίας.». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 15.10.2023 • 13:36).
 

Δεν είμαστε σίγουροι, αλλά όλοι οι ας πούμε «ειδικοί» που αρθρογραφούν με ζήλο και πάθος νεοφώτιστου για τις αρετές της ΤΝ αραδιάζουν τις δυνατότητες που εκείνοι διαβλέπουν και αντιλαμβάνονται. Ωστόσο το μέγα θέμα είναι ποιος θα υλοποιήσει όλα αυτά τα δελεαστικά και σπουδαία. 


Αυτό το ερώτημα θέλουμε να θέσουμε στον εκλεκτό κ. Σκέρτσο, που από την επιτελική θέση που κατέχει δεν μπόρεσε αυτός και οι στρατιές τις οποίες «διοικεί» και «κατευθύνει» επί 5 σχεδόν έτη να πείσουν τους πολίτες ότι οι μεταρρυθμίσες είναι τουλάχιστον στο σωστό δρόμο και τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη, έστω και με πολύ αργό ρυθμό. 


Λέτε να γίνει το ίδιο με τις αλήστου μνήμης εποχές μετά τη δεκαετία του 1980 που αγοράζαμε μεγάλες ποσότητες προσωπικών και άλλων υπολογιστών για να συμβαδίζουμε με την εποχή μας και ώσπου να τους προμηθευτούμε, η τεχνολογία είχε προχωρήσει και ήταν και ακατάλληλοι αλλά και δεν υπήρχε ψυχή και πλαίσια να τους λειτουργήσει και αξιοποιήσει, ούτε και κατάλληλες εφαρμογές. Χαρακτηριστικότερο ίσως όλων ήταν οι οι υπολογιστές στα νοσοκομεία και η υπόθεση της Τηλεϊατρικής (περί αυτής περισσότερα στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά). 


Περιμένουμε κ. Σκέρτσο μας, να σας ακούσουμε και να σας επαινέσουμε αν πραγματικά έχετε σοβαρά σχέδια. Τα ιδία θα λέγαμε και στον πραγματικά μεγάλο (κατά το βιογραφικό του) επιστήμονα κ. Κ. Δασκαλάκη, που ανέλαβε να συμβουλεύσει τον κ. πρωθυπουργό (ελπίζουμε και όλη τη κυβέρνηση;) σε θέματα ΤΝ. 


ΥΓ: Το γεγονός ότι το Μαξίμου επιλέγει να αρθρογραφεί και όχι να δίνει συνεντεύξεις Τύπου για τόσο σοβαρά θέματα και στην περίπτωση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) με επικεφαλής τον καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη», την οποία  ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, να μην δίδονται χρονοδιαγράμματα και περισσότερα στοιχεία, μας βάζει σε πολύ περίεργες σκέψεις. ’Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου