Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Όχι άλλη τοπική αυτοδιοίκηση …

... Στην Ελλάδα έχουμε 13 Περιφέρειες και 332 Δήμους, μηχανισμούς διοίκησης που έχουν σχετικά λίγες αρμοδιότητες. Κατά τη γνώμη μου, οι Περιφέρειες θα έπρεπε να είναι λιγότερες σε αριθμό, ίσως και με ακόμα λιγότερες αρμοδιότητες.

Η κατηγοριοποίηση NUTS της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζει ότι οι περιφέρειες στην Ευρώπη (η διοικητική κατηγορία NUTS 2, δηλαδή) πρέπει να έχουν πληθυσμό από 800.000 μέχρι 3 εκατομμύρια κατοίκους. Επιτρέπονται εξαιρέσεις από αυτό τον κανόνα για γεωγραφικούς, πολιτισμικούς ή άλλους λόγους, αλλά εμείς τις πήραμε τις εξαιρέσεις και τις ξεχειλώσαμε: μόνο δύο από τις δεκατρείς ελληνικές περιφέρειες έχουν όντως πάνω από 800.000 κατοίκους.

Διαβάσαμε το άρθρο του κ. Θοδωρή Γεωργακόπουλου στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 14ης Οκτωβρίου 2023 και συμφωνούμε μαζί του.

Μετά τον εγνωσμένης αξία κ. Στέφανο Μάνο, είναι ο άνθρωπος που βλέπει καθαρά και σωστά τα πράγματα για την Ελλάδα. Τον συγχαίρουμε. Οι Περιφέρειες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικότατο ρόλο, αλλά τα ρουσφέτια και τα εκλογικά κουκιά τις αποδυναμώνουν και δεν τις αφήνουν να υλοποιήσουν το έργο για τον οποίο σχεδιάστηκαν.

Η Αποκεντρωμένη Περιφερική Διοίκηση είναι ένα πολιτικό εξάμβλωμα που προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών και αποδεικνύει τη χειραγώγηση του πολιτικού συστήματος επί όλων των λογικών επιλογών με μόνο στόχο το βόλεμα ημέτερων και την εξασφάλιση άνετης ζωής χωρίς έργο και προσπάθεια. Όλα στο βωμό του κομματικού συμφέροντος και της μαφιοζικοποίησης της δημόσιας ζωής (γλωσσικώς βαρύς όρος μεν, αλλά …), προκλητικό υπηρέτη της διαπλοκής και της αθλιότητας των πολιτικών πραγμάτων εν Ελλάδι.

Δε προξενεί καμιά εντύπωση ότι κανένας δεν ασχολείται με το θέμα και όλοι μας πιστεύαμε ότι έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Άλλωστε έχουμε πλέον όλοι πιστεί ότι μόνον η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να σχεδιάζει και να νομοθετεί και όλοι οι άλλοι εμείς είμαστε για να αποδεχόμαστε ακόμα και τις βλακείες τους χωρίς αντίδραση ή διφωνία ή διαφορετικές προτάσεις. Με μόνη ίσως τη δική μας εξαίρεση, με την οποία υπερθεματίζουμε για την ανάθεση αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες (αναφορές στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά) με κρίσιμο σημείο την ανάθεση της εκπαίδευσης σε αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου