Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Απορία και σύγχυση … από τις δηλώσεις Νετανιάχου …

Τον ακούς να κάνει δηλώσεις και διαπιστώνεις ένα απύθμενο μίσος εναντίον των Αράβων και των Παλαιστίνιων και των γειτονικών κρατών. Δεν έχει κανένα πρόβλημα λέει να τους εξαφανίσει – και προφανώς το εννοεί – αν προβούν σε επιθετικές ενέργειες εναντίο του Ισραήλ.

Ως ηγέτης ασφαλώς και πρέπει να προστατεύσει το κράτος του Ισραήλ και τους Ισραηλινούς πολίτες από κάθε επιθετική ή τρομοκρατική ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές πρωτίστως, αλλά και υποδομές και εγκαταστάσεις.

Τα ίδια όμως ισχύουν και για την άλλη πλευρά. Η ρητορική του είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη. Αν σκεφτεί περισσότερο θα αναγνωρίσει και ο ίδιος ότι η λογική του πάσχει. Όλοι συμφωνούν σήμερα ότι και ο πόλεμος έχει κανόνες και μάλιστα Διεθνούς Δικαίου.

Δεν έχει ο ισχυρότερος μόνον δίκιο και κάνει ότι θέλει. Και βλέποντας κανείς τη τρομακτική  δύναμη πυρός του Ισραήλ στη τιβί, αναρωτιέται τι θα την κάνει εναντίον αμάχων και παιδιών; Αυτοί του φταίνε; Και οι άμαχοι εχθροί είναι εκατομμύρια και βρίσκονται εξαιτίας των κινήσεων του Ισραήλ σε κατάσταση γενοκτονίας. Έτσι δεν είναι Βενιαμίν;

Η νέα Γάζα. Έτσι αντεπιτίθεται το Ισραήλ, με μοναδικό γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο …

Πριν πολλά χρόνια, ιατρός τυνήσιος στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου στην Τύνιδα για την Τηλεϊατρική, μας έλεγε ότι το πρόβλημα του Ισραήλ ή του Παλαιστινιακού (πείτε το όπως θέλετε) θα το λύσει το δημογραφικό.

Πρέπει όλη η ανθρωπότητα να βάλει τα δυνατά της να συνετίσει τη παράλογη όπως εμφανίζεται σήμερα ηγεσία του Ισραήλ, να σταματήσει ο πόλεμος άμεσα και να ιδρυθεί με διεθνείς εγγυήσεις επί τέλους το Κράτος των Παλαιστινίων.  Η ισοπέδωση της Γάζας δεν είναι λύση.
 
Είναι δυνατόν οι ισραηλινοί πολίτες να ζουν συνεχώς με τη δάχτυλο στη σκανδάλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου