Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


25 Σεπτεμβρίου 2024

Ντιμπέιτ – ΠΑΣΟΚ: Συντροφικά μαχαιρώματα από τους 6 «μονομάχους» …

Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης παρουσίασαν τις θέσεις τους και διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε έξι θεματικές ενότητες

ΙΝΤΙΜΕ

Από αιχμές και προσωπικές επιθέσεις σημαδεύτηκε το τρίωρο ντιμπέιτ των έξι «μονομάχων» για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης παρουσίασαν τις θέσεις τους και διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα πεδία της οικονομίας, του μεταναστευτικού, της αυτοδιοίκησης, της εξωτερικής πολιτικής, της κλιματικής κρίσης, του κοινωνικού κράτους, του δημογραφικού καθώς και της επόμενης ημέρας.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την τηλεμαχία (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 25.09.2024 • 01:01).
 

Δε ξέρω τι λένε οι εκπληκτικοί Έλληνες δημοσιογράφοι και τα ιδιωτικά ΜΜΕ. 

Η δημόσιες διαδικασίες, όπως δημόσια η συζήτηση των υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχουν επιτρέψει ή έχουν επιβάλλει στην πολιτική να γίνεται βορά σκοτεινών συμφερόντων αγνώστων(;) που κινούν τα νήματα. 

 Εγώ ως πολίτης κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτές οι συζητήσεις πρέπει – ακόμα και τώρα - να γίνονται εντός του κόμματος. Και αν οι πρωταγωνιστές έχουν πράγματι καλές προθέσεις και έχουν γνήσιο ενδιαφέρον για τους πολίτες, τη χώρα και το μέλλον της, θα πρέπει εσωτερικά να εκλεγεί ο επόμενος αρχηγός. 

Φυσικά αυτά που αναφέρουμε και αυτό που είδαμε και αφορά το κόμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμβαίνει πλέον σε όλα τα κόμματα και φαίνεται να είναι αποτέλεσμα των νέων πρακτικών και ηθών στα οποία έχει συρθεί όλη σχεδόν η κοινωνία και σε όλες τις εκφάνσεις της, από τα νέα μέσα και τρόπους επικοινωνίας και τους στρατούς του νέου προκλητικού και αποδοτικού επαγγέλματος των διαμορφωτών της κοινής γνώμης. 

Το ερώτημα που παραμένει πως είναι δυνατόν οι 5 ηττημένοι – που δε θα ψηφιστούν ως αρχηγός του κόμματος – θα συνεργαστούν με το νέο πρόεδρο και θα εργαστούν κάτω από τις επιλογές/οδηγίες του για την προαγωγή της πολιτικής και το ενδιαφέρον για τους πολίτες και τη χώρα; Αφού αμφισβητείται ως αρχηγός και πιστεύει ο καθένας για τον εαυτό του ότι είναι ο καλλίτερος, πως θα τον αποδεχτούν και ως πρωθυπουργό της χώρας, αν τυχόν κληθεί από τους πολίτες να κυβερνήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου